Verhuizen: je energie verhuist mee. Volg ons stappenplan!

vrouw en man vullen verhuisdozen

Als je binnenkort verhuist, zit je hoofd vast boordevol to do's. Van je koelkast ontdooien tot de overname van je energie regelen - er komt heel wat bij kijken. Dankzij dit stappenplan is die energieovername alvast een fluitje van een cent. Zo blijf je probleemloos je nutsvoorzieningen gebruiken op je nieuwe adres.

Je energie verhuizen

Voor je verhuis

Neem zeker 30 dagen voor je verhuis contact op met je energieleverancier om te melden dat je gaat verhuizen en sluit een energiecontract af met de energieleverancier van je keuze voor je nieuwe adres.

Op de verhuisdag zelf

Op je oude adres: vul samen met de nieuwe bewoner of eigenaar een energieovernamedocument in voor aardgas, elektriciteit, zonnepanelen of je warmte-installatie. Je bewaart elk een exemplaar. Daarna bezorg je het overnamedocument of een kopie ervan aan je energieleverancier van je oude adres. Die zorgt dat alles geregeld wordt en dat je een eindafrekening ontvangt voor het verbruik op je oude adres.

Als niemand de aansluitingen op je oude adres overneemt, dan laat je de meters sluiten.

Voor je nieuwe woning: opnieuw vul je samen met de eigenaar of de vorige bewoner de overnamedocumenten in. Daarna bezorg je ook dit exemplaar of een kopie ervan aan je energieleverancier van je nieuwe adres, zodat de facturatie op je nieuwe adres kan starten. 

Heb je een digitale meter op je oude of nieuwe adres? Dan mag je ook het energieovernamedocument invullen, maar op de datum van je verhuis komen de meterstanden via de digitale meter automatisch in ons systeem. Die meterstanden zijn voor ons correct en kunnen dus heel lichtjes afwijken van de meterstanden die je zelf op je energieovernamedocument hebt genoteerd.
 

Het energieovernamedocument voor gas en elektriciteit.
 
Heb je een installatie voor hernieuwbare energie, zoals zonnepanelen? Download het energieovernamedocument voor prosumenten en digitale meters. En ook in Mijn Fluvius switch je de zonnepanelen van eigenaar onder het tabje groene stroom.

Laat je een warmte-installatie achter, of heeft de nieuwe woning er eentje? Download hier het warmteovernamedocument.

Als je verhuist, denk je het best ook hieraan

Een maand voor je verhuis

  • Laat je werkgever weten dat je verhuist. Misschien heb je wel recht op een betaalde verlofdag!
  • Ga langs bij je postkantoor om je adres te wijzigen. Zo belandt je post binnenkort zeker in de juiste brievenbus.

Twee weken voor je verhuis

  • Zeg verzekeringen als woon- en brandverzekering op je oude adres op en sluit ze opnieuw af op je nieuwe adres. Let op: doe dat niet te vroeg, zodat je nog gedekt bent in geval van last-minute schade.
  • Maak je diepvriesvoorraad op.
  • Verzamel alle sleutels.

Eén dag voor je verhuis

  • Schakel je diepvriezer en koelkast uit, maak ze leeg en laat ze ontdooien.

Na je verhuis

  • Meld je adreswijziging binnen de acht dagen bij de dienst Burgerzaken van je (nieuwe) stad of gemeente.
  • Breng relevante personen en instanties op de hoogte van je nieuwe adres.
  • Op www.fluvius.be/verhuizen vind je alle info en documenten voor de verhuis van je aardgas, elektriciteit, zonnepanelen en/of warmte-installatie.

Gerelateerde artikels