Onze aansluittarieven kennen in enkele kliks!

Onze aansluittarieven kennen in enkele kliks!

Stel: je gaat je huis verbouwen en je elektriciteits- of gasaansluiting moet verplaatst worden. Of je wil het vermogen van je huidige elektriciteitsaansluiting verhogen omdat je een elektrische wagen hebt gekocht. Allemaal situaties uit het leven gegrepen. Voor deze aanpassingen kan je rekenen op Fluvius. Maar wat kosten die aanpassingen nu? Daar geeft onze handige tool je een goede indicatie voor!

De simulatietool werd opgesteld voor de zogenoemde niet-periodieke tarieven. Dat zijn de aansluittarieven waarmee je – anders dan bij je energiefactuur - sporadisch in aanraking komt, daarom: niet periodiek. Het gaat hier dan bijvoorbeeld om het vervangen van je analoge meter, de aanvraag van een werfaansluiting of de omschakeling van dag/nachttarief naar enkel dagtarief. Deze tarieven worden jaarlijks goedgekeurd door de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt, kortweg VREG. Vroeger werden deze tarieven dan in een lange lijst geplaatst en moest je als klant wel wat opzoekwerk doen voor je bij de juiste prijs uitkwam.

Prijsindicatie

Om het jou als klant gemakkelijker te maken, bouwden we een heuse simulatietool. Deze werd opgebouwd uit de meest gevraagde aanpassingen die we binnenkrijgen bij Fluvius, zowel voor gas als elektriciteit. Je doorloopt een aantal vragen en zo leiden we je naar een richtbedrag. Dit bedrag kun je meenemen in het opmaken van bijvoorbeeld je verbouwbudget. Is nadien de tijd rijp om effectief aan de slag te gaan en je aanvraag in te dienen? Dan vraag je simpelweg een offerte aan bij ons, en zo gaat de bal aan het rollen.

Volwassen tool

De simulatietool staat al een tijdje online maar we gaven dit kindje graag de nodige tijd om volwassen te worden. De tarieven werden geüpdatet met de prijzen van 2023 en nu is de tool helemaal klaar om op de wijde wereld losgelaten te worden. Zelfs mobiel, want je kan ook onderweg op je gsm of tablet snel een simulatie maken van onze prijzen. Ondertussen vinden dagelijks al ongeveer 100 mensen de weg naar deze tool. Zij die het pad volledig doorlopen geven alleszins aan geholpen te zijn. Met een mooie tevredenheidsscore van 3.5 op 5 zijn ook wij tevreden. Al kan het uiteraard altijd beter! Probeer ‘m zelf ook even uit en laat aan het einde ook jouw bevindingen na. Zo kunnen we onze tool steeds beter maken voor jou!

Zelf even uittesten? Dat kan!

www.fluvius.be/tarieven-van-fluvius

Gerelateerde artikels