Waarom BENOveren?

Waarom zou je BENOveren? BENOveren heeft 4 voordelen:

  • Je bespaart op je energiefactuur
  • Je verhoogt je wooncomfort
  • Je woning stijgt in waarde
  • Het is goed voor het milieu

We leggen even kort uit wat dit voor jou kan betekenen.

Je bespaart op je energiefactuur

Verwarming kan handenvol geld kosten, zeker als je woning niet goed geïsoleerd is. Door te BENOveren – BEter reNOveren – maak je je woning energiezuiniger. Alleen al je dak of zoldervloer isoleren, zal je voelen in je portemonnee.  

En combineer je een dakrenovatie met de plaatsing van zonnepanelen, dan bespaar je nog meer. Je verbruikt dan immers de stroom die je zelf opwekt, op het moment zelf of uitgesteld via een thuisbatterij

Om de terugverdientijd van je investering korter te maken, reikt de overheid bovendien verschillende premies uit. Wat je daarna minder betaalt op je energiefactuur, is pure winst.

  • Doe je (voorlopig) maar één investering? Dan kan je genieten van individuele premies.
  • Voer je binnen de vijf jaar verschillende energiebesparende maatregelen uit? Dan is EPC-labelpremie iets voor jou.
  • Kan je wat hulp gebruiken bij je project? Doe een beroep op begeleiding door een professionele BENOvatiecoach

Je verhoogt je wooncomfort

Dicht bij het raam voelt het niet meer zo koud, de kille hoek aan de tuinkant is een knusse zitplaats en je hebt geen koude voeten meer. Door je woning goed te isoleren en ventileren, maak je er een comfortabelere leefomgeving van. Want isolatie houdt de winterkoude buiten, maar ook de warmte op zomerse dagen. Dus dacht je dat je door energiebesparende maatregelen moet inboeten aan comfort? Het tegendeel is waar! 

Je woning stijgt in waarde

BENOveren zorgt ervoor dat je woning voldoet aan de eisen op het vlak van energieprestatie. Ook voor kopers is de energiezuinigheid van een huis belangrijk. Sinds kort is er immers een renovatieplicht. Een goed geïsoleerde en geventileerde woning is dus meer waard.

Het is goed voor het milieu

Een goed geïsoleerde woning moet je minder verwarmen, dus je stoot ook minder CO2 uit. Door te investeren in zonnepanelen en/of een warmtepomp verklein je je ecologische voetafdruk nog meer. Overweeg je een hybride warmtepomp? Check dan zeker of je in aanmerking komt voor de aanvullende premie vanuit het GEF-fonds

Twijfel je of BENOveren haalbaar is?

Bij een BENOvatiecoach kan je terecht voor onafhankelijk en persoonlijk advies.