Project met meerdere aansluitingen voor verkaveling of bouwproject

Moet je voor een verkaveling of bouwproject nutsvoorzieningen (elektriciteit, gas, riolering) voorzien met het oog op meerdere aansluitingen? Lees dan eerste deze informatie.

Studie- en offerteaanvraag bij het Omgevingsloket

Check eerst de voorwaarden rond de aanleg van nutsvoorzieningen voor elektriciteit, gas,  en riolering bij het Omgevingsloket van de Vlaamse overheid. De aanvraag is verplicht voor alle soorten projecten (verkaveling, bouwproject, appartementsgebouw, woon- en/of bedrijvencomplex), ook als er geen omgevingsvergunning vereist is.

Vul het formulier studie- en offerteaanvraag voor projecten in en voeg het toe aan je aanvraag bij het Omgevingsloket. 
Heb je een voorstudie nodig? Vul dan het online formulier in en daarna nemen wij contact op.

Het projectreglement van Fluvius

Voor verkavelingen en bouwprojecten is het projectreglement van Fluvius van toepassing. Let wel: sinds 1 januari 2021 is er een aansluitingsverbod op het gasnet voor grote bouwprojecten.

Gunstig rioleringsadvies voor je projectaanvraag

In gemeenten waar we vanuit Fluvius het rioleringsnet beheren, is een gunstig rioleringsadvies nodig om nieuwe infrastructuur aan te leggen voor riolering en/of regenwaterafvoer (RWA). Check het reglement en neem contact met ons op.

Op zoek naar uitgebreide informatie over elektriciteits- en gasaansluitingen? Op deze pagina vind je handige brochures/handleidingen.

Projecttarieven

Erkende meterkastenbatterijbouwers