5 weetjes over Fluvius

5 weetjes over Fluvius

Wist je dat...

…we er met meer dan 5000 collega’s elke dag voor zorgen dat de gezinnen en bedrijven elektriciteit en gas ter beschikking hebben? Dat doen we door onze netten goed te onderhouden en constant te bewaken. We hebben technische teams paraat staan in heel Vlaanderen, die snel ingrijpen bij problemen.
En dat loont. Het aantal stroomonderbrekingen blijft bij ons beperkt, waardoor de Vlaamse elektriciteitsnetten bij de best presterende van Europa horen.

… we gas tot bij meer dan 2,25 miljoen gezinnen brengen? Ons aardgasnetwerk is ruim verspreid binnen Vlaanderen, meer dan 95% van de Vlamingen kan zich aansluiten op ons betrouwbaar gasnet. Kortom, 5 weetjes over Fluvius

Fluvius werkt aan de aardgasleidingen

… Fluvius 1,2 miljoen openbare verlichtingspunten verzorgt? Je kan defecte straatlampen melden via straatlampen.fluvius.be/. Wij zorgen voor een herstelling binnen de twee weken. Momenteel stappen we in heel wat gemeenten over naar zuinigere en milieuvriendelijkere ledverlichting. Dat heet ‘verledden’. Het is de bedoeling om al onze gemeentelijke verlichting tegen 2028 te verledden.

Fluvius werkt aan de openbare verlichting

…we eigenlijk de grootste gemeentelijke rioolbeheerder van Vlaanderen zijn? We onderhouden het rioleringsnet in bijna een derde van de gemeenten, goed voor 11 700 kilometer buizen. We schenken extra aandacht aan een optimale behandeling van (afval)water door samen met gemeenten hemelwaterplannen uit te werken en wadi’s (waterinfiltratiezones) te voorzien.

Fluvius

Fluvius is verantwoordelijk voor de aanleg, het beheer en het onderhoud van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en warmte. We beheren ook het gemeentelijk openbare verlichtingspark in Vlaanderen. In totaal staan wij in voor meer dan 231 000 kilometer aan nutsleidingen en 7,3 miljoen aansluitingen. Fluvius is actief in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten.