Fluvius bouwt mee aan de netwerken voor morgen

Energietransitie en klimaatadaptatie

Kijk hoe de Vlaming woont, werkt, zich verplaatst: het elektriciteitsverbruik stijgt overal. En tegelijk worden fossiele brandstoffen zoals benzine, diesel of aardgas in de komende jaren meer en meer vervangen door duurzame energie. Die wordt opgewekt door onder andere zonnepanelen, windmolens en waterkrachtcentrales.

Netwerken voor morgen

Netwerken klaarmaken voor de toekomst

Om de energietransitie vlot te laten verlopen, zijn de distributienetten voor elektriciteit van essentieel belang. Het zijn de levensaders die comfortabel leven, werken én ondernemen mogelijk maken.

Fluvius bouwt volop aan deze netwerken voor morgen. Dat doen we op verschillende vlakken.

  • We versterken en vernieuwen de elektriciteitsnetten, zodat ze klaar zijn voor de stijgende vraag naar elektriciteit en de toenemende instroom van groene energie.
  • We digitaliseren de elektriciteitsnetten, want efficiënt omgaan met energie moet voor iedereen mogelijk zijn. Daarvoor is de digitale meter een onmisbaar hulpmiddel.
  • Nieuwe technieken op vlak van elektriciteit en riolering ondersteunen de energietransitie en de klimaatadaptatie. We houden een vinger aan de pols en introduceren relevante technieken.
  • We werken intensief samen met overheden, bedrijven en burgers. Want samen realiseer je meer. Om dit alles waar te maken, is Fluvius op zoek naar extra medewerkers.
Techniekers in een veld met windmolen op de achtergrond

Bouw jij mee aan de netwerken voor morgen?

Om de energietransitie mogelijk te maken werft Fluvius 500 extra medewerkers aan tegen 2025. Neem een kijkje op onze jobpagina. Hopelijk tot snel!

Techniekers aan het werk

Investeringen in de netwerken voor morgen

Het uitbouwen van de netwerken voor morgen vraagt naast medewerkers ook de juiste investeringen. Bovenop de 7 miljard euro aan investeringen die Fluvius nodig heeft om de dagelijkse werking te verzekeren, voorzien we tegen 2032 4 miljard aan extra investeringen in het kader van de energietransitie.

Technieker geeft uitleg aan klant over digitale meter

Slimmer door digitalisatie

De netwerken voor morgen klaarstomen betekent niet enkel kabels leggen of cabines aanpassen. We zetten ook stevig in op digitalisatie en data. Want hoe beter we weten waar en wanneer er veel vraag is naar energie, hoe gerichter we kunnen investeren in onze netten. Ontdek waarom de digitale meter daarom zo belangrijk is.

Wat houdt die energietransitie precies in?

Wat houdt die energietransitie precies in?

En hoe kan je jezelf hierop voorbereiden? Deze en andere prangende vragen beantwoorden we tijdens een online energiefitsessie rond de energietransitie.

Nieuws over de netwerken voor morgen

Ontdek hier ons recentste nieuws over de netwerken voor morgen.