Netwerken voor morgen

Een klimaatneutrale samenleving. Dat is het doel dat Europa in 2050 wil bereiken. De energietransitie is daarom in volle gang en slimme, zuinige en groene energie speelt daarin een cruciale rol. Fluvius werkt hier met veel overgave aan mee.

Netwerken voor morgen

Fluvius bouwt mee aan de netwerken voor morgen

Kijk hoe de Vlaming woont, werkt, zich verplaatst: het elektriciteitsverbruik stijgt overal. En tegelijk worden fossiele brandstoffen zoals benzine, diesel of aardgas in de komende jaren steeds vaker vervangen door duurzame energie die wordt opgewekt door zonnepanelen, windmolens, waterkrachtcentrales …

Om de energietransitie vlot te laten verlopen zijn de distributienetten voor elektriciteit van essentieel belang. Het zijn de levensaders die comfortabel leven, werken én ondernemen mogelijk maken.

Fluvius zorgt ervoor dat onze netten de stijgende vraag naar elektriciteit en de toenemende instroom van groene energie aankunnen. Om dit waar te maken is Fluvius op zoek naar extra medewerkers.

Techniekers in een veld met windmolen op de achtergrond

Bouw jij mee aan de netwerken voor morgen?

Om de energietransitie mogelijk te maken werft Fluvius 500 extra medewerkers aan tegen 2025. Neem een kijkje op onze jobpagina. Hopelijk tot snel!

Techniekers aan het werk

Investeringen in de netwerken voor morgen

Het uitbouwen van de netwerken voor morgen vraagt naast medewerkers ook de juiste investeringen. Bovenop de 7 miljard euro aan investeringen die Fluvius nodig heeft om de dagelijkse werking te verzekeren, voorzien we tegen 2032 4 miljard aan extra investeringen in het kader van de energietransitie.

Technieker geeft uitleg aan klant over digitale meter

Slimmer door digitalisatie

De netwerken voor morgen klaarstomen betekent niet enkel kabels leggen of cabines aanpassen. We zetten ook stevig in op digitalisatie en data. Want hoe beter we weten waar en wanneer er veel vraag is naar energie, hoe gerichter we kunnen investeren in onze netten. Ontdek waarom de digitale meter daarom zo belangrijk is.

Open Bedrijvendag

Ontdek Fluvius tijdens Open Bedrijvendag

Kom ontdekken hoe Fluvius vandaag werkt aan de netwerken voor morgen: je kan onze sites bezoeken tijdens Open Bedrijvendag.

Wat houdt die energietransitie precies in?

Wat houdt die energietransitie precies in?

En hoe kan je jezelf hierop voorbereiden? Deze en andere prangende vragen beantwoorden we tijdens een online energiefitsessie rond de energietransitie. 
Dinsdag 17 oktober, 19.30 uur

Nieuws over de netwerken voor morgen

Ontdek hier ons recentste nieuws over de netwerken voor morgen.