Verbruik opvolgen

Meten is weten, en dat geldt ook voor je energieverbruik. Zo vermijd je niet alleen een onaangename verrassing als je de eindfactuur van je energieleverancier ontvangt, je zal ook vanzelf een stuk bewuster met je energie omgaan.

Ik heb een digitale meter

Je energieverbruik kan je opvolgen via Mijn Fluvius, de gratis online toepassing van Fluvius.

afbeelding van een digitale meter met elektronisch display, gele drukknop en ingang gebruikerspoort

Ik heb een mechanische meter

De verbruikswijzer verdwijnt vanaf eind oktober 2023. Wie zijn verbruik verder wil opvolgen, kan een digitale meter aanvragen via onze website.

Via de verbruikswijzer kan je je meterstanden voor elektriciteit en aardgas ingeven en deze maandelijks opvolgen. Ook biedt het de mogelijkheid om te vergelijken hoe jij scoort ten opzichte van het gemiddelde gezin binnen dezelfde situatie.

elektriciteitsmeter met dubbel mechanisch telwerk en ingebouwde draaischijf. Op de foto zie je naast een zonnetje het dagtelwerk en naast het maantje het nachttelwerk

De meterstanden die je invoert in deze applicatie gebruiken we niet om over te maken aan energieleveranciers voor facturatie.

Verbruikshistoriek mechanische meter

Ben je op zoek naar je historische verbruiksgegevens van de laatste 3 jaar? Dan kan je die het snelst terugvinden op de jaarlijkse eindafrekening van je energieleverancier. Kan je die niet onmiddellijk terugvinden, dan kan je ook bij Fluvius gratis een overzicht vragen.

Mogelijk kan je jouw verbruikshistoriek niet online opvragen via de onderstaande links. In dat geval neem je best telefonisch contact op via 078 35 35 34.

Ook als bedrijf kan je je verbruikshistoriek raadplegen via onze handige tool.