Dankzij duaal leren doe je kennis én ervaring op

Lennert van Fluvius

Voor wie stilzitten op school maar niks vindt, heeft Fluvius twee trajecten voor duaal leren: installateur nutsvoorzieningen en magazijnmedewerker. Door in een schooljaar je tijd te verdelen tussen werkvloer en schoolbanken, tank je kennis én ervaring op weg naar je eerste job. Lees het verhaal van Lennert, die bij Fluvius meteen ook zijn eerste werkgever vond.

Naar het einde van Lennerts (20) schooljaren, voelde hij langzaam de interesse om te leren wegsijpelen. De lange uren achter de lessenaar werkten demotiverend en hij zocht een actievere richting in zijn leven. Die vond hij bij duaal leren.

Uitdaging met uitzicht

"Als nieuwe uitdaging ben ik in de studierichting 'Distributie' gestapt, een opleiding als magazijnmedewerker. Daarbij kun je ook deelnemen aan een duaal leren-traject. Zo ben ik in het distributiecentrum van Fluvius in Lokeren terechtgekomen. Dat was allemaal nieuw voor mij. Ik had namelijk nog helemaal niets van ervaring."

"Gelukkig ben ik hier goed omringd door toffe collega’s aan wie je altijd alles kunt vragen. Dankzij hen heb ik op korte tijd ontzettend veel bijgeleerd. Zo heeft duaal leren me op veel manieren vooruit geholpen. Naast mijn eerste werkervaring heeft het mij vooral zicht gegeven op wat ik wil doen en mijn kansen aanzienlijk verbeterd om werk te vinden."

Je loopbaan gelanceerd

“Dat laatste is meteen bewezen toen ik het geluk had om na mijn duaal leren-traject ook effectief aan de slag te kunnen bij Fluvius. Daar ben ik uiteraard heel blij mee. Hier werk ik in een tof team, met veel afwisseling en op een boogscheut van thuis. Maar zelfs al blijf ik hier niet, dankzij het duaal leren heb ik veel meer op zak dan anders het geval zou zijn. Ik heb mijn diploma’s, getuigschriften en een pak ervaring die me zeker zal helpen bij deze of een andere werkgever.”

Lennert legt je graag zelf uit waarom hij zo enthousiast is over duaal leren

Gerelateerde artikels