Ik zoek collega’s

Vijf collega's van Fluvius op een werf

Bij Fluvius verwelkomen we de volgende jaren heel wat extra nieuwe medewerkers. Zo’n 500 zelfs, tegen 2025. Door met ons mee te bouwen aan de netwerken van morgen, zorg je voor het comfort van iedereen in Vlaanderen. Dat is de essentie van onze nieuwe mediacampagne, die loopt sinds halfweg september. 

Ik heb een goed gevoel bij de reclamespot die in de campagne centraal staat. We leggen mooi de link tussen onze netinfrastructuur en wie er écht toe doet: onze klanten en onze medewerkers. 

Onze infrastructuur: wat we doen

Ondertussen is het Investeringsplan van Fluvius in uitvoering. We investeren volop in onze netten. De komende tien jaar versterken we 40 procent van het laagspanningsnet en 13 procent van het middenspanningsnet. We plaatsen en verzwaren ook heel wat distributiecabines. Ook de verdere digitalisering van het elektriciteitsnet is een belangrijk onderdeel van het plan.

Onze klanten: voor wie we het doen

Van de nieuwe 36kV-kabel die we aanleggen in Hoogstraten, over de 2,7 miljoen digitale meters die al in Vlaamse woningen staan, tot de meer dan 1.000 distributiecabines die we dit jaar installeren over gans Vlaanderen: al onze investeringen zorgen ervoor dat particulieren en bedrijven kunnen deelnemen aan de energiemarkt van (over)morgen.

Op die markt staan elektrische toepassingen en lokale, hernieuwbare productie centraal. We rijden massaal elektrisch, verwarmen met een warmtepomp en maken maximaal gebruik van zonnepanelen en windenergie. Klanten spelen ook een actieve rol op de toekomstige energiemarkt. Er komen alsmaar meer applicaties waarmee mensen op het juiste moment hun wagen kunnen opladen of hun zonne-energie optimaal gebruiken. Meer en meer zal mogelijk worden. Fluvius faciliteert jouw actieve keuzes, waardoor je je gebruiksgemak vergroot en kosten bespaart. 

“De nieuwe handen moeten ervoor zorgen dat alle Vlamingen ook in de toekomst gebruik kunnen maken van een comfortabel en betrouwbaar elektriciteitsnet.”

Onze medewerkers: wie het doet

Om de netwerken voor morgen te bouwen, hebben we veel nieuw talent nodig. Met de aanwervingen maakt Fluvius een noodzakelijke koerswijziging. De afgelopen vijf jaar, sinds de integratie tussen Eandis, Infrax en Integan, namen we nauwelijks nieuwe collega’s aan. Uitstroom vingen we hoofdzakelijk intern op. Het is één van de keuzes waarmee we de vooropgestelde besparingsdoelstellingen behaalden.

Met het oog op het maatschappelijk belang van de energietransitie, varen we nu een andere koers. De nieuwe handen moeten ervoor zorgen dat alle Vlamingen ook in de toekomst gebruik kunnen maken van een comfortabel en betrouwbaar elektriciteitsnet.

Ik besef dat het geen sinecure is om op de huidige arbeidsmarkt talent aan te trekken. Toch ben ik ervan overtuigd dat het zal lukken. Eerst en vooral omdat veel mensen willen meeschrijven aan ons positieve verhaal. De maatschappelijk betrokkenheid van Fluvius spreekt aan en inspireert. Bovendien werken we aan een cultuur waarin elke collega zich goed voelt – met een warm onthaal, mooie opleidingsmogelijkheden en een sterke omkadering.

Ik kijk er naar uit om samen met onze nieuwe collega’s te bouwen aan ‘de netwerken voor morgen’. 

Gerelateerde artikels