Zonnepanelen aanmelden

Door het grote aantal van aanmeldingen voor zonnepanelen hebben we een achterstand in de verwerking hiervan.
We stellen alles in het werk om jouw aanmelding zo snel mogelijk te behandelen.
Momenteel verwerken we de aanmeldingen van 20 december 2022.

Om het net efficïent te beheren moeten we weten waar energie, afkomstig van zonnepanelen of windmolens, in het netwerk wordt geïnjecteerd. Daarom ben je verplicht je zonnepanelen te melden binnen de 30 dagen na de AREI-keuring. Doe je dat niet, dan kunnen we jou de toegang tot het distributienet ontzeggen.

Check hier welke documenten je nodig hebt om de melding van je zonnepanelen snel in orde te maken.

Meld je zonnepanelen aan

Wil je zonnepanelen met een omvormervermogen boven de 10 kVA installeren? Vul dan eerst je gegevens in via onze website. Daarna contacteren we jou om een netstudie uit te voeren.

Naast jouw verplichte melding van je zonnepanelen, is je installateur verplicht ons een lijst met geplaatste installaties te bezorgen. Zo kunnen wij controleren of de melding correct is.

Let op: de meldingsplicht van de installatie door je installateur is niet hetzelfde als de melding van je zonnepanelen waarbij je ook de AREI-keuring, ééndraadschema en homologatiedocumenten moet aanleveren. Wel kun je je installateur vragen om deze melding in jouw plaats te doen. Spreek dit onderling goed af, want jij blijft als klant verantwoordelijk voor de melding van je installatie.