Veelgestelde vragen over de EAN-code

Wat is een EAN-code?

EAN staat voor European Article Numbering. Samen met je energieleverancier gebruikt Fluvius (als distributienetbeheerder) EAN-codes om leveringspunten voor elektriciteit of aardgas te identificeren. Elke elektriciteits- en aardgasmeter die aangesloten is op het distributienet, heeft dus een aparte EAN-code.

De EAN-code bestaat uit 18 cijfers en begint met 54. Je vindt je EAN-code op de energiefactuur van je leverancier.

De EAN-code is onmisbaar bij alle communicatie met je energieleverancier of Fluvius. Je hebt de code bijvoorbeeld nodig om ons online je meterstanden door te geven of om een energiepremie of een werfaansluiting aan te vragen. Als je van energieleverancier verandert, is het belangrijk dat je de juiste EAN-code(s) doorgeeft aan je leverancier.

EAN-code en meternummer?

Opgelet, verwar je EAN-code niet met het meternummer. Het meternummer is het serienummer op de meter. Voorbeeld van een meternummer: 654321987

EAN-code opvragen?

Je EAN-code niet gevonden? Geen probleem, je kan deze aanvragen via de contactpagina.

Hoe vind ik snel mijn EAN-code voor elektriciteit of aardgas terug?

De EAN-code bestaat uit 18 cijfers en begint altijd met het cijfer 54. Je kan ze op drie plaatsen terugvinden:

De EAN-code vind je op de factuur van je energieleverancier, de offerte van Fluvius of op de sticker op je meter

 

De EAN-code is onmisbaar bij alle communicatie met je energieleverancier of Fluvius.
Je hebt de code bijvoorbeeld nodig om ons online je meterstanden door te geven of om een energiepremie of een werfaansluiting aan te vragen. Ook als je van energieleverancier verandert, is het belangrijk dat je de juiste EAN-code(s) doorgeeft aan je leverancier.

De EAN-code is niet persoonsgebonden, maar behoort toe aan het adres waar de meter staat. Als je bv. verhuist, krijg je een andere meter en dus ook een andere EAN-code.

Hoe vind ik snel mijn EAN-code voor riolering?

Een EAN-code van je rioleringsaansluiting vind je meestal niet zelf terug, neem hiervoor contact op met Fluvius via het contactformulier.

Waar vind ik terug wie mijn energieleverancier is?

Je vindt jouw energieleverancier terug op de facturen die je ontvangt voor het verbruik van elektriciteit en/of aardgas.