Verplicht aanmelden voor een zorgeloze toekomst

Dame die via een eigen laadpaal haar elektrische wagen oplaadt

Steeds meer elektrische wagens op de baan en meer zonnepanelen in de buurt, dat is natuurlijk een goede zaak voor het klimaat. Dat betekent ook wel dat we op een heel andere manier met elektriciteit omgaan en dat Fluvius zijn elektriciteitsnetwerk moet aanpassen om hieraan tegemoet te komen.  

Het melden van jouw zonnepanelen, laadpalen en/of thuisbatterij in Mijn Fluvius is daarom verplicht. Het helpt ons te garanderen dat iedereen – nu én in de toekomst – zorgeloos kan genieten van steeds meer groene energie en elektrische wagens.  

Het aanmelden van zonnepanelen, laadpalen en thuisbatterijen bij Fluvius is niet alleen een wettelijke verplichting, maar ook essentieel voor het handhaven van de veiligheid en kwaliteit van de elektriciteitsvoorziening. Bovendien riskeer je een administratieve kost als je de melding links laat liggen. Een onnodige kost die je best kan vermijden … 

Waarom verplicht aanmelden?

Enerzijds verhoogt de vraag naar elektriciteit door de toename van het elektriciteitsverbruik door elektrische voertuigen, warmtepompen en zelfs elektrische apparaten zoals fornuizen. Anderzijds zorgt het groeiende aantal zonnepanelen ervoor dat steeds meer gezinnen en bedrijven overtollige energie terug in het netwerk injecteren, vooral op zonnige dagen.

Als jij je zonnepanelen, thuisbatterij en/of laadpalen aanmeldt in Mijn Fluvius kunnen wij nauwkeurig die schommelingen tussen vraag en aanbod opvolgen. Op deze manier voorkomen we tekorten en overschotten en vermijden we overbelasting van het netwerk.

Jouw aanmelding is dan ook om verschillende redenen van groot belang voor ons:

  • Het stelt ons in staat om precies te weten wat er gebeurt op ons netwerk.
  • Daardoor waarborgen we voor jou de veiligheid van het elektriciteitsnetwerk.
  • Jouw aanmelding draagt ook bij aan een efficiënter gebruik van het elektriciteitsnetwerk./strong>

Netwerken voor morgen

Door jouw aanmelding kunnen we op korte termijn stroompannes voorkomen. Maar daar stopt het niet. Om de energietransitie mogelijk te maken, bouwt Fluvius vandaag al volop aan de netwerken voor morgen.  

Fluvius zich volledig inzet voor de ontwikkeling en verbetering van distributienetten voor elektriciteit, wat van vitaal belang is voor het soepel verlopen van de energietransitie. Door te investeren in versterking, vernieuwing en digitalisering van deze netwerken, speelt Fluvius een cruciale rol in het ondersteunen van comfortabel leven, werken en ondernemen.

Ook om onze netwerken voor morgen optimaal en toekomstbestendig uit te kunnen bouwen, is de melding van jouw zonnepanelen, laadpalen en/of thuisbatterij cruciaal.