Meteropname: hoe en wanneer vragen we je meterstand op?

Fluvius meteropnemers

Om je energiefactuur correct te berekenen, hebben we je meterstanden nodig. Die kan je eenvoudig online doorgeven, maar tweejaarlijks krijg je ook een meteropnemer over de vloer. Hoe nemen we contact met je op? En hoe herken je een Fluvius-meteropnemer?

Online of bij je thuis

We vragen jaarlijks je meterstanden op, meestal in dezelfde periode van het jaar. Dat doen we op twee manieren:

  • Je krijgt een brief of e-mail met de vraag om je meterstanden online door te geven. Dat doe je op deze pagina.
  • Elke twee jaar komt een meteropnemer bij je thuis de standen opnemen. Ben je niet thuis, dan laat hij of zij een briefje achter met een nieuw tijdstip. Doe je ook de volgende keer niet open, dan sturen we je een brief met de vraag om je meterstanden online door te geven of een afspraak te maken.

Fluvius vraagt nooit naar je meterstanden via de telefoon. We bellen enkel om een afspraak te maken.

Heb je een digitale meter?

Dan worden je meterstanden automatisch doorgegeven aan je energieleverancier. Dat gebeurt telkens op de eerste dag na je vaste meteropnamemaand. Is dat bijvoorbeeld april, dan wordt je meterstand van 1 mei gebruikt voor je jaarafrekening. In dit geval hoef je dus zelfs niets online in te geven en komt er geen meteropnemer langs.

Daarnaast zijn er nog een aantal specifieke momenten waarop je je meterstanden doorgeeft:

  • Je wisselt van energieleverancier: zo kan je oude leverancier een correcte slotfactuur maken en beschikt je nieuwe leverancier over de juiste beginmeterstanden.
  • Je verhuist: via het energieovernamedocument bezorg je jouw energieleverancier een correcte eindmeterstand. Lees meer op onze pagina over verhuizen.
  • Extra info nodig: in bepaalde gevallen, zoals ontbrekende of foutieve meterstanden, kan jij, je energieleverancier of Fluvius een niet-periodieke meteropname aanvragen.

Zo herken je een Fluvius-meteropnemer

Dat je niet zomaar iedereen binnenlaat, is de logica zelf. Lees daarom hoe een meteropnemer er uit ziet in onze blog: Hoe herken ik een echte meteropnemer?

Gerelateerde artikels