Hoe herken ik een meteropnemer van Fluvius

Hoe herken ik een meteropnemer van Fluvius

Af en toe krijgen we bezorgde oproepen van klanten die zich afvragen of de persoon voor de deur een echte meteropnemer is. Hoe herken ik een meteropnemer van Fluvius? Gelukkig kan je enkele eenvoudige checks doen om zeker te zijn dat het een echte medewerker van Fluvius is. Laat je niet in de luren leggen: een officiële meteropnemer herken je met deze vier tips.

Af en toe komen bij Fluvius of de politie meldingen binnen van mensen die zich valselijk voordoen als meteropnemer. Soms gaat het om verkopers die je een energiecontract willen laten ondertekenen. In sommige gevallen zijn het dieven die met een list je huis proberen binnen te komen. Met deze tips herken je een meteropnemer van Fluvius.  

Hoe herken ik een meteropnemer van Fluvius

  • draagt een uniform met het Fluvius-logo
  • heeft een officiële badge bij
  • rijdt altijd in een officiële Fluvius-wagen
  • verkoopt niets en legt geen contracten voor
Meteropnemer van Fluvius

Met de uitrol van de digitale meter is het binnenkort niet meer nodig om de meterstanden in elke woning op te nemen. Tot het zover is, sturen we nog steeds elke twee jaar een medewerker van Fluvius langs om de meterstanden van je verbruik te noteren.

Een meteropnemer herken je aan het uniform met Fluvius-logo. Ze rijden ook steeds in een officiële Fluvius-wagen. Een medewerker van Fluvius zal nooit langskomen zonder de gepaste outfit of auto. Zo kan je op het eerste zicht al meteen een meteropnemer herkennen. Om helemaal zeker te zijn, vraag je naar de Fluvius-badge. Elke meteropnemer heeft die bij. Op de badge staat het Fluvius-logo en een foto van de meteropnemer. Je hebt altijd het recht om de badge op te vragen.  

Meteropnemers verkopen niets

Een medewerker van Fluvius noteert enkel de meterstanden van je gas- en elektriciteitsmeter en vertrekt meteen daarna. Hij zal je dus nooit vragen om een leveringscontract te ondertekenen of iets te kopen. 

Wat als je twijfelt?

Het is jouw woning. Je bent nooit verplicht om iemand binnen te laten. Laat onbekenden ook nooit alleen rondlopen in je huis. Een medewerker van Fluvius zal je enkel vragen waar de meters zich bevinden. Het is de normale gang van zaken om mee te gaan en de meter te tonen. Heb je alle checks uitgevoerd en klopt er iets niet? Laat hem of haar niet binnen, meld ons het voorval en dien een klacht in bij de FOD Economie.
Komen ze toch binnen zonder jouw toestemming, bel dan 112.