Energieleverancier Watz kan geen energie meer leveren vanaf 21 december 2021

De energieleverancier Watz kan vanaf 21 december 2021 geen energie meer leveren, omdat hun toegangscontract tot het elektriciteits- en aardgasnet werd stopgezet.

Ben je klant bij Watz? Dan wordt Fluvius vanaf 21/12/2021 tijdelijk jouw noodleverancier, voor particuliere klanten maximaal 1 jaar en voor professionele klanten maximaal 60 dagen. Je valt dus niet zonder elektriciteit of aardgas.

Welk tarief wordt er aangerekend bij Fluvius?

Voor elektriciteit en aardgas rekenen we een tarief aan dat hoger is dan de gemiddelde energieprijzen. Dit komt omdat wij als noodleverancier van de ene op de andere dag elektriciteit en aardgas ook aan een hogere prijs moeten aankopen. De exacte prijs die je betaalt hangt af van verschillende factoren zoals waar je woont. Hier vind je meer details over het tarief.

Om de totaalprijs te kennen die je zal betalen bij Fluvius als noodleverancier, geef je jouw gegevens in via vtest.vreg.be. Je krijgt dan een overzicht van alle tarieven. Let op: er worden 2 tarieven van Fluvius vermeld. Voor jou is het tarief ‘Fluvius noodleverancier’ van toepassing totdat je een nieuw energiecontract afsluit en dit staat meer onderaan in het overzicht.

Wat moet je nu doen?

  • Sluit voor 21 december 2022 een nieuw energiecontract af met de energieleverancier die bij je past. Via V-test van de VREG kan je makkelijk contracten en prijzen vergelijken.

Wat als je geen nieuw energiecontract afsluit?

  • Fluvius bijft je energie leveren, al is dit nog altijd een tijdelijke oplossing. We adviseren je om zo snel mogelijk een nieuwe leverancier te kiezen.
  • Je ontvangt een slotfactuur voor het jaar waarin je klant was bij Fluvius als noodleverancier.
  • Vanaf 22 december 2022 betaal je voor je energie van Fluvius een nieuwe prijs (meer info op onze website). Dit heeft ook een impact op de voorschotfacturen die je van Fluvius zal ontvangen.
  • Heb je recht op een sociaal tarief? Dan blijft je tarief geldig zonder dat je actie hoeft te ondernemen.

Heb je vragen over

  • betalingen en facturatie bij energieleverancier Watz
  • facturatie en het energietarief van Fluvius
  • de impact van een nieuw energiecontract als je zonnepanelen hebt

Dan kan je terecht bij de veelgestelde vragen bij VREG of neem contact met ons op.