Energieleverancier AECO/Energie 2030 kan geen aardgas meer leveren vanaf 18 maart 2022

Ben je klant voor aardgas bij AECO/Energie 2030? Dan wordt Fluvius vanaf 18 maart 2022 tijdelijk jouw noodleverancier, voor huishoudelijke klanten maximaal 1 jaar en voor professionele klanten maximaal 60 dagen. Je valt dus niet zonder aardgas.

Welk tarief wordt er aangerekend bij Fluvius?

Voor aardgas rekenen we een tarief aan dat minder interessant is dan de meeste tarieven op de commerciële markt. Dit komt omdat wij als noodleverancier van de ene op de andere dag het aardgas ook aan een hogere prijs moeten aankopen. De exacte prijs die je betaalt hangt af van verschillende factoren zoals waar je woont. Hier vind je meer details over het tarief.

Om de totaalprijs te kennen die je zal betalen bij Fluvius als noodleverancier, geef je jouw gegevens in via V-test van de VREG. Je krijgt dan een overzicht van alle tarieven. Let op: er worden 2 tarieven van Fluvius vermeld. Voor jou is het tarief ‘Fluvius noodleverancier’ van toepassing totdat je een nieuw energiecontract afsluit en dit staat meer onderaan in het overzicht van de tarieven.

Wat moet je nu doen?

  • Sluit voor 18 maart 2023 een nieuw energiecontract af met de energieleverancier die bij je past. Via V-test van de VREG kan je makkelijk contracten en prijzen vergelijken. Vermeld bij je nieuwe energieleverancier dat je klant was bij AECO/Energie 2030 en het nieuwe energiecontract zo snel mogelijk wil laten starten.

Wat als je geen nieuw energiecontract afsluit?

  • Fluvius blijft je energie leveren, al is dit nog altijd een tijdelijke oplossing. We adviseren je om zo snel mogelijk een nieuwe leverancier te kiezen.
  • Je ontvangt een slotfactuur voor het jaar waarin je klant was bij Fluvius als noodleverancier.
  • Vanaf 19 maart 2023 betaal je voor je energie van Fluvius een nieuwe prijs (meer info op onze website). Dit heeft ook een impact op de voorschotfacturen die je van Fluvius zal ontvangen.
  • Heb je recht op een sociaal tarief? Dan blijft je tarief geldig zonder dat je actie hoeft te ondernemen.

Heb je vragen over

  • betalingen en facturatie bij energieleverancier Energie2030/AECO
  • facturatie en het energietarief van Fluvius

Dan kan je terecht bij de veelgestelde vragen bij VREG of neem contact met ons op.