Jorn (28): “Ik miste het om met techniek bezig te zijn"

Jorn, projectbeheerder bij Fluvius

Na een technisch-wetenschappelijke vooropleiding, studeerde Jorn Van Parys af als leraar Engels en Wiskunde. Een toffe en gevarieerde job, maar hij miste al snel de technische uitdaging. Daarom maakte hij onlangs de switch naar de job van projectbeheerder bij Fluvius.

Terug naar zijn basis

Jorn: “Als leraar wiskunde miste ik het om techniek bezig te zijn, dus ging ik op zoek naar een job waarin dat wel kan. Een job met minstens evenveel variatie en sociaal contact. Ik botste toevallig op de vacature van projectbeheerder, en die beloofde precies wat ik zocht: nadruk op techniek en innovatie, veel variatie, sociaal contact en doorgroeimogelijkheden. Op aanraden van een kennis die al langer bij Fluvius werkt, besloot ik de sprong te wagen.”

Zenuwen op de eerste dag

Jorn: “De sollicitatieprocedure en de technische proeven verliepen erg vlot, maar toch vond ik de eerste werkdag best spannend. Ik kwam uit een totaal andere sector en had nog geen ervaring met projectbeheer.

Mijn zenuwen bleken al snel overbodig. Als nieuwe Fluviusser kreeg ik een peter. Die nam mij meteen op sleeptouw, zowel in de job als in het bedrijf. We leerden elkaar kennen tijdens een lunch en samen met mijn teamleider zorgde hij voor een warme ontvangst op kantoor.

Tijdens de sollicitatiegesprekken werd mij verteld dat ik terecht zou komen in een hecht team met collega’s die altijd voor elkaar klaar staan. Dat zegt elke werkgever, dacht ik toen, maar nu kan ik uit eigen ervaring zeggen dat het klopt. Tijdens de onthaaldagen ontdekte ik bij wie ik met welke vragen terecht kan, waardoor ik als nieuwe werkkracht meteen het gevoel kreeg er niet alleen voor staan.”

Korte, toegepaste trainingen

Jorn: “Dankzij een aantal een-op-een opleidingen bij een collega kon ik al snel een aantal taken zelfstandig uitvoeren. In plaats van één doorgedreven en theoretische opleiding, volgde ik een aantal kortere trainingen terwijl ik de job al uitvoerde. Zo breidde ik mijn kennis en takenpakket stap voor stap uit. Er werd altijd rekening gehouden met mijn tempo. Ging er iets te snel of niet snel genoeg, dan hoefde ik het maar te zeggen en er werd geluisterd.

Naast de trainingen die ik nodig heb voor mijn specifieke job, biedt Fluvius een brede waaier aan andere opleidingen aan. Dat geeft mij de kans om beter te worden in wat ik doe, te werken aan een brede basis en van andere domeinen te proeven. Zo zal ik in de loop van het jaar meelopen met een aantal andere diensten. Op die manier wil ik Fluvius door en door leren kennen.” 

Jorn op een werf

"Soms heb ik behoefte aan iets nieuws”

Jorn: “Elk project is anders, wat mijn job gevarieerd en uitdagend maakt. Maar ik ken mezelf: soms heb ik behoefte aan iets nieuws. Dat je binnen Fluvius kan groeien en dat nieuwe vacatures eerst intern bekend worden gemaakt, zijn voor mij grote pluspunten.

Op een paar maanden tijd zag al ik verschillende collega’s van dienst of functie wisselen. Fluvius luistert naar je behoeften en houdt er rekening mee waar mogelijk. Op dit moment is een interne carrièreswitch voor mij niet aan de orde, maar over een paar jaar misschien wel. Weten dat je binnen je bedrijf kan blijven groeien, dat geeft energie.”

Gerelateerde artikels