Werken op een IT-afdeling saai en stoffig? Niet bij Fluvius

Maggy Penny, Expert Applicaties bij Fluvius

Werken op een ICT-afdeling heeft onterecht een saai en stoffig imago. Dat bewijst de afdeling ICT-Applicaties bij Fluvius. Complexe uitdagingen zorgen voor variatie. De warme en dynamische sfeer leidt tot creativiteit en innovatie. Maak kennis met Maggy Penny, Expert Applicaties bij Fluvius.

Applicaties ontwerpen en beheren

"Als Expert Applicaties werk ik meestal in een projectteam. Daarbij is het mijn taak om nieuwe applicaties op te volgen, vanaf de ontwikkeling tot de oplevering. Alles start met de noden van de interne klant. Die moeten we zo goed als mogelijk begrijpen en vertalen naar een IT-technisch gegeven.

Daarbij moeten we elkaar wel wat vinden: wat voor de interne klant een eenvoudige vraag lijkt, kan voor ons een ingewikkeld kluwen zijn om te ontrafelen. En tegelijkertijd moet ik binnen ICT een groot raderwerk op poten zetten om de vraag te beantwoorden.  Zo geef ik mee richting aan iets wat een grotere behoefte van het bedrijf invult en dat is voor mij heel waardevol.” 

Maggy Penny van Fluvius

Niet altijd eenvoudig, wel bijzonder uitdagend en interessant

“Er is zeker voldoende variatie in mijn job. De projecten lopen meestal naast elkaar. Sommige duren enkele jaren. Als ik aan een groot project werk, kan ik daar dikwijls niets anders meer bijnemen. Bij kleinere projecten, volg ik er soms drie naast elkaar op. Dat is zeker niet altijd eenvoudig, maar wel bijzonder uitdagend en interessant.

Vorig jaar ben ik in een ver gevorderd stadium betrokken bij een project. De deadline kwam snel dichterbij en dreigde niet gehaald te worden. Ik had nog ruimte qua werklast en heb me erin vastgebeten. Ik ben altijd blij als mijn expertise wordt gevraagd en mijn inbreng er mee voor zorgt dat een applicatie gerealiseerd wordt. Daar haal ik enorm veel voldoening uit.”

Creativiteit en flexibiliteit gaan hand in hand

“Als je met de vraag van een eindgebruiker aan de slag moet, komt creativiteit goed van pas. Er komt heel veel bij kijken: de vraag analyseren, de voor- en nadelen afwegen, en met verschillende partijen tot een consensus komen. Creativiteit en flexibiliteit gaan dus hand in hand.

Je hoeft beslist geen ‘nerd’ te zijn om hier te werken. Ik heb eigenlijk een masterdiploma in de beeldende kunsten. Maar na afloop van mijn studies wilde ik nog iets meer. Daarom besloot ik me bij te scholen in IT.  Maar mijn artistieke basis komt heel vaak van pas in mijn huidige functie. 

Liggen er complexe vraagstukken op tafel waarbij verschillende partijen betrokken zijn? Dan probeer ik er al tekenend door te geraken. Ik gebruik specifieke methodes om zulke ingewikkelde opdrachten helder te maken voor alle betrokkenen. Daarvoor volgde ik een aantal specifieke opleidingen. Dat heb ik trouwens zelf voorgesteld, en er werd meteen geluisterd. Bij Fluvius is er echt ruimte om initiatief te nemen.”

Maggy Penny van Fluvius bruggenbouwer tussen IT en de klant

Medewerker centraal

“Op welke applicatie ik het meest trots ben? Dat is de centralisering van het cookiebeleid, nu drie jaar geleden. Daarmee hebben we zichtbaar meerwaarde gecreëerd voor het bedrijf. Al moet ik toegeven dat ik stiekem trots ben op elk bouwsteentje dat een bijdrage levert aan het grotere geheel en meerwaarde heeft voor Fluvius én voor de eindgebruiker.

Binnen ons team heerst een warme en dynamische sfeer. Met ruimte voor betrokkenheid, en aandacht voor de medewerker. Het enthousiasme van de collega’s geeft energie, zorgt voor beweging en zet belangrijke dingen in gang. We zijn perfect op elkaar ingespeeld, en er is ruimte voor humor. Dat stoffig en saai imago is dus volledig onterecht.”

Interesse in een IT-job die allesbehalve stoffig is? 
Check welke rol bij jou past.
 

Maggy Penny

Gerelateerde artikels