Hier realiseren we de energietransitie

Emiel Vandewalle van Fluvius

Energieprijzen, energietransitie, elektrificatie. Actuele en grote woorden, maar bij Fluvius maken we ze tastbaar. Als Diensthoofd Studies van onze gloednieuwe afdeling Nettransitie timmert Emiel Vandewalle (34) elke dag mee aan de elektriciteitsnetten van morgen.

Voortdurend nieuwe skills verwerven

Emiel: “Na mijn opleiding tot industrieel ingenieur elektronica-ICT kwam ik meteen terecht in de energiesector. De eerste jaren legde ik mij toe op telecom. Er kwamen heel wat kansen op mijn pad, die ik met plezier heb gegrepen. Op korte tijd ben ik erin geslaagd om een mooi parcours af te leggen, waarbij ik mijn skills kon aanscherpen en voortdurend nieuwe vaardigheden verwierf. Zowel op het technische, als op het financieel-commerciële en communicatieve vlak.”

Horizon verruimen

“Na al die jaren groeide de behoefte om mijn horizon te verruimen. Ik kreeg goesting om iets helemaal anders te doen. Bij Fluvius kan dat. Toen de afdeling Nettransitie werd opgericht, heb ik niet lang getwijfeld. Ik wou heel graag mijn steentje bijdragen aan het energielandschap van de toekomst, en laat dat nu net zijn wat deze afdeling elke dag doet.”

Emiel Vandewalle van Fluvius over de energietransitie

Cruciaal voor de realisatie van de energietransitie

“Team Nettransitie heeft als opdracht de laagspanningsnetten te versterken. Op die manier stomen we het elektriciteitsnet klaar voor de elektrificatie, dat is de overstap naar meer elektrische energie. Die opdracht maakt van Fluvius een essentiële speler in de realisatie van de energietransitie.

Onze afdeling bestaat uit twee takken: studies en uitvoering. Als Diensthoofd Studies ligt mijn focus op het team van ontwerpers. Mijn collega, het Diensthoofd Aanleg, stuurt de aannemers aan. Ik trap een open deur in als ik zeg dat we nog heel wat mensen voor nodig hebben. Momenteel zoeken we ontwerpers en toezichters, maar ook planners en werkvoorbereiders om onze nieuwe afdeling te versterken.”

Nieuwe afdeling, nieuwe jobs

“De functie van ontwerper is nieuw binnen Fluvius, en werd speciaal opgezet voor de afdeling Nettransitie. Het zijn ontwerpers die oplossingen zullen uitwerken om ons laagspanningsnet futureproof te maken. Daarom zijn we vooral op zoek naar technische bachelors. Hoe meer hun specialisatie in de richting van elektriciteit gaat, hoe beter.

Ontwerper word je niet van vandaag of morgen. Het duurt gemiddeld zes maanden voor je de job helemaal onder de knie hebt. Maar je wordt zeker niet aan je lot overgelaten: we voorzien heel wat opleidingen en training on the job.”

Emiel Vandewalle van Fluvius spreekt over het laagspanningsnet

Echt impact creëren

“Voor wie écht impact wil creëren, is werken bij Team Nettransitie de geknipte werkplek. Je krijgt niet alleen voeling met de energietransitie, je draagt ook actief bij aan de realisatie ervan. En dat is precies wat mij zo aantrekt in deze job. Bovendien kom je terecht in een nieuw en zo ook dynamisch en jong team. We werken doorgedreven digitaal, zijn wendbaar en plaatsen onze klant centraal. Een betere omkadering om het energielandschap futureproof te maken? Ik denk niet dat dat bestaat.”

Net als Emiel elke dag bijdragen aan de netten van morgen? 
Ontdek onze vacatures voor technische bachelors.

Gerelateerde artikels