Mijn passies voor energie en chocolade combineren, dat geeft mij energie

Michel Vandermeersch, technieker bij Fluvius aan het werk

Bij Fluvius hechten we veel belang aan een goede balans tussen werk en privé. Ook voor onze techniekers, een functie waarbij dat doorgaans niet zo vanzelfsprekend is. Maar dankzij vaste werkuren en een prima verlofregeling kan collega Michel Vandermeersch zijn job als technieker moeiteloos combineren met zijn bijberoep als chocolatier.

Van vele markten thuis

Michel: “Op school volgde ik de richting elektriciteit. Nadien werkte ik als technieker bij de stad Izegem, Infrax en sinds een aantal jaar bij Fluvius. De job is echt op mijn lijf geschreven, maar ik ben niet vies van een uitdaging meer of minder.
Naast mijn vaste job wil ik altijd nog bezig zijn met iets totaal anders. Zo combineerde ik mijn job als technieker al met die van beveiligingsagent, en portier in het uitgaansleven. Maar ik volgde ook een opleiding om me te verdiepen in het maken van pralines.”

Technicus van Fluvius werkt aan een aansluiting

Een uit de hand gelopen hobby

“Mijn echtgenote en ik eten al jaren veganistisch, maar we houden ook van een stukje lekkere chocolade. Helaas bleek vegan chocolade bijna niet te vinden. En als je het al vond, was het altijd de pure variant.
Gaandeweg ontstond het idee om onze eigen vegan pralines met de smaak van melkchocolade te maken. Ik volgde een opleiding en begon te experimenteren. Maar wat startte als een onschuldige hobby groeide al snel uit tot een volwaardig bijberoep: Loulou’s Vegan Chocolates.”

Technieker in hoofdberoep, chocolatier in bijberoep

“Vier jaar geleden had ik een ernstig motorongeval. Niet veel later liep ik een ziekenhuisbacterie op. Na negen maanden kon ik weer aan de slag. Maar de job van technieker, die was fysiek nog te zwaar. Dus paste Fluvius mijn werk zo goed als mogelijk aan.
Eerst kreeg ik aangepast bureauwerk. Ik was blij dat ik weer mocht gaan werken, maar miste het al snel om zelfstandig de baan op te gaan. Als technieker ben ik het natuurlijk gewoon om de hele dag buiten te zijn. Toen ik mijn teamleider daarover aansprak, zochten we samen een oplossing.
Sindsdien doe ik aangepast werk waarin ik mijn passie voor techniek kwijt kan. Dat doe ik vier dagen per week, volgens vaste werkuren. Zo heb ik na mijn uren en op mijn vrije dag nog voldoende tijd voor mijn bijberoep.”

Technicus Michel van Fluvius aan het werk

Passies combineren

“Dankzij de goede werk-privébalans bij Fluvius ben ik in staat om mijn passie voor techniek en chocolade combineren. En dat geeft mij enorm veel energie. Al sluit ik niet uit dat ik in de toekomst nog nieuwe horizons zal verkennen. 
Mijn hoofd staat immers nooit stil, ik heb voortdurend nieuwe ideeën. Wat de toekomst brengt, zien we wel. Maar vandaag ben ik vooral dankbaar dat ik bij een bedrijf werk waar ik naast mijn job nog ruimte heb om ook andere dromen te realiseren.”

Op zoek naar balans?

Gerelateerde artikels