Het is leuk om op dezelfde lijn te zitten

Projectbeheerder Steve wandelt langs de straat

Fluvius schuift vijf kernwaarden naar voren: teamspirit, respect, klantvriendelijkheid, engagement en gedrevenheid. Maar het zijn de medewerkers die ze belichamen. Maak kennis met Steve Deprez, al 12 jaar projectbeheerder bij Fluvius.

Het scheelde niet veel of Steve Deprez was bouwkundig tekenaar geworden. “Dat waren de studies die ik destijds wilde volgen. Maar mijn vader werkte bij EBES, de voorloper van Electrabel. Door hem ben ik elektriciteit gaan studeren. Ik ben blij dat ik die richting ben ingeslagen, want ik doe mijn job heel graag.”

Met respect

“Een van mijn projecten is de heraanleg van de kustbaan tussen Duinbergen en Zeebrugge. Ondertussen zijn al verschillende delen afgewerkt. Als ik aan zee ga wandelen, loop ik er soms langs om het werkelijke resultaat van ons werk te zien. Dat geeft veel voldoening. De gemeente Knokke-Heist wilde die drukke baan autoluwer en groener. Dat is gelukt. De tweevaksbaan werd een eenvaksbaan met groene ovondes (ovalen rotondes, nvdr), er zijn nieuwe, bredere fietspaden en we hebben de openbare verlichting vervangen door ledverlichting. Wanneer ik een ontwerp maak, doe ik ook altijd de rekensom. Ledverlichting verbruikt vaak de helft minder energie dan andere lampen. Dat is een enorme besparing. Veel beter voor de portefeuille dus, én voor het milieu. Het voelt goed om mijn steentje bij te dragen. Bij mij thuis schijnt al ledlicht sinds het op de markt kwam. Voorts composteren we ons afval en kweken we een paar groenten. Hoewel ik echt geen groene vingers heb.” (lacht)

Een kwestie van vertrouwen

“Ik vind het belangrijk om mensen te helpen en met raad en daad bij te staan. Ik ben met die waarden opgegroeid en hang ze niet aan de kapstok wanneer ik ga werken. Wanneer een collega hulp nodig heeft, sta ik klaar. Als een klant iets vraagt, zorg ik ervoor dat het gebeurt. Dat schept een vertrouwensband. Plannen gaan heen en weer en worden afgetoetst tot iedereen tevreden is. Bij mij verloopt dat vrij vlot. Het is, denk ik, een kwestie van je klanten te leren kennen. Te weten hoe ze denken en wat ze willen.”

Op dezelfde lijn

En die aanpak lijkt te bevallen. De gemeente Knokke-Heist klopte namelijk opnieuw bij Fluvius (en Steve) aan, dit keer om de openbare verlichting te vernieuwen. “Ik suggereerde dat we meteen ook de feestverlichting in dat dossier konden opnemen, en ja hoor: ze gingen akkoord. Ik vind het leuk om die bevestiging te krijgen, om te weten dat we op dezelfde lijn zitten. De klant is blij dat we meedenken. 't Is een win-winsituatie.”

Ruimte om te groeien

“Van nature ben ik misschien niet de grootste babbelaar, maar in mijn job communiceer ik probleemloos met verschillende instanties als gemeenten, gewesten en nutsmaatschappijen, met studiebureaus en met collega’s van verschillende diensten. Dat heb ik gaandeweg geleerd. Door bij collega’s te rade te gaan leerde ik ook heel veel bij. Over waterleidingen, glasvezel- en coaxkabels, aardgas, riolering, wegenbouw en ga zo maar verder. Ondertussen ben ik van alle markten thuis. Dat is mede dankzij Fluvius, waar ik de ruimte krijg om bij te leren en de kans om door te groeien.”

Gerelateerde artikels