Werken bij Fluvius? Da’s geweldig

In een Great Place to Work hebben collega's vertrouwen in elkaar.

Sta me toe dat ik even ongenuanceerd positief ben: Fluvius is een ‘Great Place to Work’, een geweldige werkplek zeg maar. Wat een energieboost!

Als internationaal erkend keurmerk is Great Place to Work ‘the global authority on workplace culture’. In een Great Place to Work (GPTW) hebben collega’s vertrouwen in de mensen met wie ze samenwerken. Ze zijn trots op wat ze doen, en ze hebben plezier met hun collega’s.

Of je een GPTW bent of niet, wordt beoordeeld na een doorgedreven bevraging van je medewerkers, gebaseerd op 40 jaar kwantitatief en kwalitatief onderzoek. Maar liefst 87% van de Fluviussers vulde de bevraging in. Ze geven een score van 74%, terwijl de drempel voor een GPTW op 70% ligt. Bijna 9 op 10 Fluviussers geven aan dat ze Fluvius een hele goede organisatie vinden om voor te werken, en dat ze ons bedrijf aan anderen zouden aanraden als werkgever.
 

Het GPTW-label bewijst zwart op wit dat Fluvius gegroeid is als werkgever

Een Great Place to Work moet je bouwen

Wat is er dan zo speciaal aan werken bij Fluvius? Collega’s zijn blij met de sfeer van kameraadschap binnen ons bedrijf. Ze hebben vertrouwen in mekaar en in de leidinggevenden. We voelen ons ook gewaardeerd en prijzen de zorg en de ondersteuning die we krijgen. Voorbeelden daarvan zijn ons vooruitstrevende telewerkbeleid, de grote autonomie en de correcte verloning.

Het GPTW-label doet extra deugd, omdat het zwart op wit aantoont dat Fluvius gegroeid is als werkgever. Deze positieve bevestiging is het resultaat van continue aandacht voor de medewerker en van hard werken, in alle afdelingen van ons bedrijf.

Fluvius bouwt – met vallen en opstaan – aan een cultuur van vertrouwen, gedeeld leiderschap en psychologische veiligheid. Ook het feit dat we de integratie tussen Eandis, Infrax en Integan dit jaar volledig hebben afgerond, speelt mee. De meeste mensen werken nu binnen eengemaakte processen, teams en tools. Dat zorgt voor rust en duidelijkheid. 

Nieuw talent is content

Tot slot valt het op dat het grote aantal nieuwe collega’s héél tevreden is.

Die laatste vaststelling is een leuke extra. Fluvius maakt werk van de energietransitie en de klimaatadaptatie. Er komen heel wat extra opdrachten op ons pad. Daarvoor zoeken we de komende jaren zo’n 500 extra collega’s. Het GPTW-label zal hopelijk helpen om mensen voor Fluvius te laten kiezen.

Nu komt het er op aan om door te gaan op hetzelfde elan. Ik maak er een erezaak van om Fluvius als geweldige werkplek te bestendigen. Al is het maar omdat tevreden medewerkers voor tevreden klanten zorgen. En daar doen we het toch voor. 

Wil je zelf ook deel uitmaken van onze geweldige werkplek?

Surf snel naar onze vacaturesite

Gerelateerde artikels