Digitale meters installeren: zo helpen we je op weg

Technicus van Fluvius geeft uitleg over de werking van digitale meter

Kreeg je een brief in de bus om je oude meter voor elektriciteit en/of gas te vervangen door een digitale meter? Dan vraag je je ongetwijfeld af hoe dat gaat verlopen. Of hoeveel het zal kosten. En wat als je niet thuis bent op het voorgestelde afspraakmoment? Tijd voor een stappenplan.

STAP 1: We maken een afspraak met jou

We namen drie aannemers onder de arm om de digitale meters voor ons te installeren: Unit-T, TEAPlus en 3DM. Van een van deze bedrijven krijg je een uitnodiging met een afspraakmoment voor de plaatsing van nieuwe meters. Heb je een gas- en elektriciteitsmeter, dan vervangen we die natuurlijk op hetzelfde moment. De vervanging van je meter(s) is helemaal gratis.

 

Reken dat je +/- 1 uur geen elektriciteit en/of gas zult hebben.

Komt het moment niet goed uit, dan kan je je afspraak makkelijk verplaatsen.

Icoon afspraak maken

Tip: bij twijfel, vraag onze technieker gerust naar zijn Fluvius-badge.

STAP 2: We vervangen je oude gasmeter

technicus van Fluvius plaatst digitale gasmeter
Je oude gasmeter ontkoppelen en vervangen we door een digitale meter.

Tip: maak het onze technieker makkelijk en zorg dat je meters makkelijk bereikbaar zijn.

STAP 3: We vervangen je oude elektriciteitsmeter

technicus van Fluvius plaatst digitale meter elektriciteit

Heb je een meterkast van 25 op 60 cm, dan zetten we de digitale meter gewoon in die kast op de plaats van je oude meter. Er komt wel geen doorschijnend plastic meer voor de meterkast. Je moet namelijk op de geelgroene knop kunnen duwen om je meterstanden af te lezen.

Tip: zet je huishoudtoestellen uit of trek ze uit het stopcontact. Tijdens de werken (+/- 1 uur) leggen we namelijk de stroom af. Hou tijdens de werken je koelkast en/of diepvriezer dicht.

STAP 4: We plaatsen (indien nodig) een nieuwe meterkast

technicus van Fluvius plaatst nieuwe meterkast

Is je meterkast kleiner dan 25 x 60 cm?  Of heb je momenteel geen meterkast? Geen probleem, onze technieker plaatst gratis een nieuwe kast. Je moet dan wel voldoende ruimte voorzien. Is er te weinig plaats, dan zoeken we samen met jou naar een oplossing.

STAP 5: We leren je werken met de digitale meter

Technicus van Fluvius geeft uitleg over de werking van digitale meter

Enkele weken na de plaatsing krijg je van ons informatie over hoe je je verbruik kan bekijken via ons online portaal Mijn Fluvius

Meer weten over de voordelen van een digitale meter of hoe hij precies werkt? Neem een kijkje op www.fluvius.be/digitalemeter.

Gerelateerde artikels