De totaalrenovatiebonus en BENO-pass

Het is niet meer mogelijk om de BENO-pass aan te vragen. De EPC-labelpremie vervangt de BENO-pass.
Meer info over de EPC-labelpremie.

Heb je maximum 5 jaar geleden een renovatie uitgevoerd en hiervoor een premie gekregen? Dan kan je mogelijks wel nog een totaalrenovatiebonus krijgen.

De BENO-pass is het handige elektronisch dossier van jouw woning of appartement. Hierin komen al je BENOvaties terecht die je uitvoerde.
Heb je er minimum drie verzameld? Dan kom je in aanmerking voor een totaalrenovatiebonus: inderdaad, een extra premie bovenop de individuele BENOvatiepremies! Oh ja, de BENO-pass maken we voor jou automatisch aan. Gemakkelijk toch?
Ontdek meer op benoveren.fluvius.be.

De uitdovende totaalrenovatiebonus of BENO-pass loopt nog verder voor wie al in een traject van de totaalrenovatiebonus zat. Premieaanvragen via Mijn VerbouwPremie voor werken die mee kunnen tellen voor de totaalrenovatiebonus of BENO-pass, worden automatisch toegevoegd aan een bestaande BENO-pass en de bonussen worden volgens de huidige voorwaarden uitbetaald door Fluvius. Je moet hiervoor zelf geen actie te ondernemen. Er kan na 30/6/2022 géén nieuwe BENO-pass meer worden opgestart.

Wanneer je je eerste premie aanvraagt in 2021, je offerte ondertekende in 2020 en voor deze werken een eindfactuur ontving in 2021, moet je een keuze maken tussen de EPC-labelpremie en de BENO-pass. Meer info over de keuze.

TotaalrenovatiebonusHuisAppartement
Vanaf 3 investeringen1 250 euro625 euro
Vanaf 4 investeringen+ 500 euro+ 250 euro
Vanaf 5 investeringen en na opmaak EPC+ 1 000 euro+ 500 euro
Vanaf 6 investeringen+ 1 000 euro+ 500 euro
Vanaf 7 investeringen+ 1 000 euro+ 500 euro

Voor die totaalrenovatiebonus komen alle onderstaande premies voor isolatie en energiebesparende toestellen (uitgezonderd de warmtepompboiler) in aanmerking, plus de installatie van een ventilatiesysteem (waarvoor je geen afzonderlijke premie krijgt).