Meervoudige persoon-aan-persoonverkoop

In plaats van je energie kosteloos uit te wisselen via energiedelen, kunnen verschillende injecterende energiedelers hun injectieoverschot verkopen aan 1 en dezelfde (grote) afnemende partij. De afnemende partij kan in ruil daarvoor een vergoeding geven.

Infographic meervoudige persoon-aan-persoonverkoop

Zijn de basisbegrippen rond energiedelen en persoon-aan-persoonverkoop nog niet helemaal duidelijk? Neem dan eerst een kijkje op de pagina “Delen en (ver)kopen van energie”.

Voor wie is meervoudige persoon-aan-persoonverkoop van energie?

  • Meerdere netgebruikers die allemaal hun overschot aan zelf geproduceerde energie wil verkopen of wegschenken aan één enkele afnemer. Er zijn dus verschillende energiedelers maar slechts 1 afnemer.

Wie zijn de betrokkenen bij meervoudige persoon-aan-persoonverkoop van energie?

  • Wie aan meervoudige persoon-aan-persoonverkoop doet is een deelnemer. Alle deelnemers (de energiedelers) kunnen hun injectie aan 1 andere deelnemer verkopen (de energie-afnemer).
  • De deelnemers stellen een beheerder aan die optreedt als vertegenwoordiger tussen Fluvius en de energiedeelgroep. Meestal is dit de energie-afnemer.

Wat zijn de voorwaarden bij meervoudige persoon-aan-persoonverkoop van energie?

  • Als deelnemer beschik je over een communicerende digitale meter of over een AMR-meter.
  • Elke deelnemer heeft een individuele aansluiting op het Fluvius-net met een individuele meter.
  • Als deelnemer heb je een contract voor elektriciteit bij een commerciële energieleverancier.
  • Voor elke deelnemer met een digitale meter is meetregime 3 geactiveerd bij de energieleverancier.
  • Bij een meervoudige persoon-aan-persoonverkoop is geen maximum aantal deelnemers bepaald. Maar elke deelnemer heeft altijd een aparte 1 op 1 relatie met de ontvangende partij (energie-afnemer).

Waar registreer ik mijn energiedeelgroep?

Je registreert je energiedeelgroep via Mijn Fluvius. Meer info over het proces en een begeleidende checklist in het protocol.

Start je aanmelding