Stappenplan: een gasaansluiting aanvragen bij Fluvius

Een technieker van Fluvius plaatst een digitale aardgasmeter.

Hoe vraag je een gasaansluiting aan?

  1. check of je woning geschikt is voor aardgas
  2. vraag je aansluiting aan
  3. bevestig de aansluitingsovereenkomst
  4. teken het leveringscontract
  5. Fluvius komt de aansluiting installeren

Hoe een gasaansluiting aanvragen

Stap 1: check of je woning geschikt is voor aardgas

Een nieuwe gasaansluiting is mogelijk voor nieuwbouw- en bestaande woningen. Voor we de gasaansluiting regelen, ga je eerst na of je woning wel in het bereik van een gasaansluiting ligt. Dat kan heel gemakkelijk met deze handige tool.

Stap 2: vraag je gasaansluiting aan

Komt je woning in aanmerking voor een gasaansluiting? Via onze website kan je eenvoudig je aansluiting aanvragen.
Vul je adres en e-mailadres in om de aanvraag op te starten, doorloop de flow en vul de nodige specificaties in. Fluvius doet de rest.

Stap 3: bevestig de aansluitingsovereenkomst

Eenmaal je aanvraag verwerkt is, sturen we je een offerte en het aansluitingsreglement. Daarin staan de wederzijdse rechten en plichten en alle gegevens van de aansluiting. Neem de offerte goed door en stuur het ondertekend terug om de aanvraag verder te zetten.

De tarieven voor een aansluiting op aardgas liggen vast en worden gecontroleerd door de VREG, de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt. De tarieven vind je in dit document.

Stap 4: teken het leveringscontract

Fluvius is de netbeheerder, wij leveren dus zelf geen aardgas. Daarvoor heb je een energieleverancier nodig. Die kies je uiteraard zelf.

Tip: wie de meest voordelige energieleverancier is voor jouw woning, vind je via de VREG. De combinatie aardgas en elektriciteit verloopt over het algemeen via één en dezelfde leverancier.

Eenmaal je een leverancier gevonden hebt, stuur je een leveringscontract voor aardgas. Daarin staan onder andere de tarieven vermeld.

Stap 5: Fluvius komt de gasaansluiting installeren

Kies een moment waarop we je gasaansluiting kunnen uitvoeren. De techniekers van Fluvius sluiten de gasleiding van je woning aan op het net, en installeren een gasmeter. Deze bevat de digitale meter om je verbruik bij te houden.