Stappenplan: een elektriciteitsaansluiting aanvragen bij Fluvius?

Een aansluiter van Fluvius maakt een aansluiting in een werfput

Ga je bouwen of verbouwen? Dan heb je een aansluiting op elektriciteit nodig. En dat is veel makkelijker dan je denkt: Fluvius doet het zware werk, jij hoeft enkel deze stappen te volgen.

Hoe vraag je een elektriciteitsaansluiting aan?

  1. dien je aanvraag in
  2. bevestig de aansluitingsovereenkomst
  3. kies een energieleverancier
  4. Fluvius komt de aansluiting installeren

Hoe een aansluiting aanvragen

Stap 1 : dien je aanvraag in

Via onze website dien je je aanvraag voor een aansluiting van elektriciteit in. Vul je adres en je e-mailadres in, en start de aanvraag op. Doorloop de flow van de aanvraag en vul de nodige specificaties in.

Stap 2: bevestig met de aansluitingsovereenkomst

Eenmaal je aanvraag verwerkt is, sturen we je een offerte en een aansluitingsovereenkomst. Daarin staan de wederzijdse rechten en plichten en alle gegevens van de aansluiting.

  • Voor aansluitingen met een laag vermogen (de meeste residentiële woningen) is een algemeen aansluitingsreglement van toepassing.
  • Heb je een hoger vermogen nodig, bijvoorbeeld voor een laadpunt voor een elektrische wagen? Dan stuurt Fluvius je een aansluitingscontract waarin de specifieke gegevens van de aansluiting beschreven staan.

Onder ‘aansluiting’ wordt de volledige uitrusting verstaan die nodig is om een woning op het netwerk te verbinden, zoals bekabeling en een elektriciteitsmeter.

Stap 3: kies een energieleverancier

Fluvius is de netbeheerder, wij leveren dus geen elektriciteit. Daarvoor heb je een leverancier nodig die de stroom verkoopt. Die kies je uiteraard zelf.

Tip: wie in jouw regio en voor jouw specifieke situatie de meest voordelige energieleverancier is, vind je via de VREG, de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt.

Eenmaal je een leverancier gevonden hebt, onderteken je een leveringscontract voor elektriciteit. Daarin staan onder andere de tarieven vermeld.

Stap 4: Fluvius komt de aansluiting installeren

Kies een moment waarop we de aansluitingen kunnen uitvoeren. De techniekers van Fluvius sluiten de bekabeling van je woning aan op het net, en installeren een meterkast. Deze bevat de digitale meter om je verbruik bij te houden.

Proficiat, je geniet nu van stroom in je nieuwe woning. De leverancier start het contract op, jij hoeft niks meer te doen.

Heb je vragen over je elektriciteitsaansluiting? Op onze website vind je alle informatie en documenten over aansluitingen.

Gerelateerde artikels