Veelgestelde vragen over energiedelen in Mijn Fluvius

Waarom zie ik geen cijfers in mijn grafiek?

De berekening voor de cijfers in het kader van energiedelen gebeurt 1 keer per maand en dit altijd voor de voorbije maand. Bijvoorbeeld: de cijfers van juli zijn pas zichtbaar in Mijn Fluvius eind augustus.

Hoe weet ik welk type gemeenschap ik moet selecteren?

Je vindt meer uitleg over de verschillende soorten energiegemeenschappen op www.fluvius.be/delen-en-verkopen-van-energie.

Als ik de EAN-code invul, krijg ik de melding 'Ongeldige EAN-code'. Wat betekent dit?

Om je aanvraag in Mijn Fluvius te kunnen doen, vragen wij de EAN-code voor elektriciteit. Deze unieke code bestaat uit een reeks van 18 cijfers en begint altijd met 54144. Als je de melding ‘ongeldige EAN-code’ krijgt, controleer dan eerst of je alle cijfers correct hebt ingevuld en probeer opnieuw.

Als ik de EAN-code invul, krijg ik de melding dat mijn digitale meter niet vanop afstand kan worden uitgelezen. Wat betekent dit?

Wanneer jouw digitale meter op een plek staat waar geen telecombereik is (bijvoorbeeld in een kelder) of in een gebied zonder telecomontvangst staat, dan kan het zijn dat de digitale meter niet vanop afstand kan worden uitgelezen. Je kan dan niet deelnemen aan energiedelen. Als je digitale meter nog maar pas geïnstalleerd is, duurt het wel 72 uur voor je energiedelen kan aanvragen. Probeer het dan later nog eens opnieuw.

Als ik de EAN-code invul, krijg ik de melding dat er een energiecontract is bij Fluvius.

Om deel te kunnen nemen aan energiedelen, moet je een energiecontract hebben bij een commerciële energieleverancier. Wanneer je een energiecontract hebt bij Fluvius als sociale leverancier of als noodleverancier, dan kan je niet deelnemen aan energiedelen.

Ik heb een AMR-meter en ik krijg geen toegang tot mijn verbruiksgegevens in Mijn Fluvius.

Als je een AMR-meter hebt, kan je op dit moment je verbruiksgegevens nog niet raadplegen in Mijn Fluvius. In de toekomst zal dit wel mogelijk zijn.

Bij het selecteren van de rollen van de deelnemers kan ik voor een EAN-code 'injectie' niet kiezen. Hoe komt dit?

Wij controleren bij elke EAN-code of de lokale productie-installatie werd aangemeld bij Fluvius. Als dit niet het geval is, kan je de rol 'injectie' niet selecteren.