Hoe schat Fluvius je verbruik?

Onafhankelijk en betrouwbaar

Fluvius schat op een onafhankelijke en betrouwbare manier je verbruik, op basis van je energieverbruik in het verleden.

Temperatuurschommelingen

Voor aardgas houden we bij jaarlijks opgenomen residentiële klanten ook rekening met de temperatuurschommelingen tijdens de verbruiksperiode. Dat doen we via de graaddagen.

‘Synthetisch Last Profiel’

Bij jaarlijks en maandelijks opgenomen klanten houden we rekening met het Synthetisch Last Profiel (SLP). Het SLP is afhankelijk van het type klant, het type aansluiting en het type energie. Het SLP kunnen we gebruiken om klanten met elkaar te vergelijken, indexen te bepalen en trends te onderscheiden.

2 opeenvolgende geschatte verbruiken

Als Fluvius voor twee opeenvolgende jaren enkel beschikt over geschatte verbruiksgegevens, dan zal een schatting in het jaar erna worden aangepast met een vermenigvuldigingsfactor (gebaseerd op een Europese verbruiksclassificatie). Dat kan nadelig zijn!

Je neemt best zo snel mogelijk telefonisch contact op met Fluvius via 078 35 35 34. Je kan een afspraak vastleggen van maandag tot en met vrijdag (uitgezonderd feestdagen).
Zo kan onze meteropnemer je correcte meterstand komen opnemen en krijg je een energiefactuur op basis van je werkelijke energieverbruik in plaats van een schatting.

Deze niet-periodieke meteropneming is niet gratis.