Dakinzicht

Goed nieuws! Fluvius nam onlangs een warmtefoto van jouw stad of gemeente. Dat gebeurde uiteraard niet zomaar. Op die manier geven we je inzicht in de isolatiegraad van je dak. Het dak is immers verantwoordelijk voor het meeste warmteverlies van je woning. Hoe roder het dak kleurt, hoe meer warmte het dak verliest. Dat betekent hogere energiekosten en het is bovendien slecht voor het milieu.

Benieuwd naar het resultaat? Ontdek het vliegensvlug!

Pak je dak aan

Is jouw dak een rode vlek op de kaart? Dat is niet zo best. Je verliest namelijk het meeste energie via het dak, tot zelfs 30% van je totale warmteverlies! Gelukkig kan je er iets aan doen. Meer zelfs: je dak is de ideale plaats om te starten met BENOveren en zo je wooncomfort, de EPC-waarde én de waarde van je huis te verbeteren. Kom alles te weten over BENOveren!

Het kostenplaatje

Uiteraard kost BENOveren geld, maar je kan er ook heel wat mee uitsparen. Met deze handige tool kom je te weten hoeveel dakisolatie kost en wat je er uiteindelijk mee bespaart.

Doe een beroep op een professional/BENOvatiecoach

BENOveren hoef je niet alleen doen. Doe een beroep op een BENOvatiecoach. Je vindt daarnaast ook een lijst van vakmannen op de website van de Vlaamse Confederatie Bouw of van aannemers via de website van de Bouwunie.

Al aan onze premies gedacht?

Al aan onze premies gedacht? Wie BENOveert heeft recht op mooie premies.
Vanaf 1 oktober vraag je je premie eenvoudig aan via MijnVerbouwPremie.
Meer weten? Lees dan hoe je snel en makkelijk verbouw- en energiepremies aanvraagt.

Extra info nodig over energie sparen bij je thuis?

Vind een antwoord op al je vragen via www.mijnenergiehuis.be. Of vind een Energiehuis in je buurt.

Veelgestelde vragen over dakinzicht

Heb je vragen over de werking van dakinzicht of wil je weten welke acties je kan ondernemen om via je dak minder energie te verliezen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen over dakinzicht.