Contracten en reglementen aardgas

Er zijn verschillende soorten contracten en reglementen:

Leveringscontract

Met een leverancier naar keuze sluit je een leveringscontract. Voor elektriciteit en/of voor aardgas. Dat is een overeenkomst die de verkoop van de energie beschrijft. Het bepaalt de energieprijs en de gewenste diensten. Check wie de meest interessante leverancier voor jou is via vtest.vreg.be.

Aansluitingsreglement

Voor aansluitingen aardgas op lage druk of middendruk (aansluitingscapaciteit < 300 m³(n)/h) is het aansluitingsreglement van de distributienetbeheerder van toepassing. Dat regelt de verhoudingen tussen de distributienetbeheerder en jou, als distributienetgebruiker.

Aansluitingscontract

Voor aansluitingen aardgas op middendruk (aansluitingscapaciteit >= 300 m³(n)/h) wordt tussen de distributienetbeheerder en jou een aansluitingscontract gesloten. Dit document bepaalt wederzijdse rechten en plichten van de betrokken partijen.

Aansluitingscontract gas >300m³/u
DOCX Document | 175.29 KB

Algemene aansluitingsvoorwaarden

De algemene aansluitingsvoorwaarden regelen de verhouding tussen de netgebruiker en de distributienetbeheerder, in de periode tussen offertering en realisatie van de aansluiting. Deze voorwaarden worden bij de offerte voor realisatie of wijziging aansluiting en de daaraan verbonden ontwerpen, studies en andere diensten, gevoegd. Na indienstneming van de aansluiting zijn het aansluitingsreglement of aansluitingscontract van toepassing.