Rol van Fluvius bij warmtenetten

Fluvius is een bedrijf dat zich richt op de distributie van energie en heeft ervaring met de aanleg en het beheer van warmtenetten in België. Fluvius kan bij de bouw van een warmtenet helpen op verschillende manieren:

Advies en ontwerp

Fluvius geeft advies over het ontwerp en de haalbaarheid van een warmtenet en helpt bij het opstellen van een businessplan. Dit omvat het beoordelen van de geschiktheid van de warmtebron, de lay-out van het distributienetwerk en de technische specificaties van de apparatuur.

Technische ondersteuning

Fluvius biedt technische ondersteuning bij de aanleg van het distributienetwerk, zoals het ontwerpen van de leidingen, het bepalen van de juiste isolatiematerialen en het bieden van technische expertise voor de installatie van de apparatuur.

Beheer en onderhoud

Fluvius verzorgt ook het beheer en onderhoud van het warmtenet. Dit omvat het monitoren van de prestaties van het netwerk, het onderhouden van de apparatuur en het zorgen voor een veilige en betrouwbare werking van het systeem.

Fluvius heeft al tal van warmtenetprojecten gerealiseerd. Door de expertise en ervaring van Fluvius bij de bouw van warmtenetten kan het bedrijf helpen bij het opzetten van duurzame en efficiënte energieoplossingen voor stedelijke gebieden en kan het bijdragen aan de transitie naar een koolstofarme economie.