Kortingsbon voor kopen energiezuinige wasmachine of koelkast

Koop je een nieuwe energiezuinige wasmachine of koelkast én heb je recht op het sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas, dan kan je een korting genieten van 150€ bij de aankoop van je energiezuinig toestel. Vraag dus zeker tijdig je kortingsbon aan en als je in aanmerking komt, stuurt Fluvius je per brief een gepersonaliseerde kortingsbon ter waarde van 150€.

De kortingsbon is er enkel voor 'beschermde afnemers' in het Vlaams Gewest. Een beschermde afnemer (of 'beschermde klant') is iemand die recht heeft op het sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas. Meer info vind je op www.energiesparen.be/sociaal/beschermd/wie.

Belangrijk om te weten

 • De kortingsbon moet je aanvragen vóór de aankoop van het toestel.
 • De bon is strikt persoonlijk en mag je niet doorverkopen.
 • Per aangekocht toestel kan je slechts één kortingsbon gebruiken.
 • We kennen jaarlijks maximum 2 bonnen per gezin op hetzelfde adres toe.
 • De kortingsbon kan je gebruiken voor de aankoop van een nieuwe wasmachine of koelkast met energielabel C of beter. De energielabels zien er sinds 2021 anders uit. De vele plustekens (van A+++ tot G) maken plaats voor een eenvoudigere rangschikking van A tot G.
  Meer info over het nieuwe energielabel.
 • Hou rekening met enkele dagen verwerkingstijd en de verzending van de bon naar jouw adres.
 • De kortingsbon is geldig tot het einde van het jaar waarin je de bon aangevraagd hebt.
 • Meer info over de voorwaarden van deze kortingsbon.

Kortingsbon bij de aankoop van een energiezuinige wasmachine of koelkast

Waar kan je de kortingsbon gebruiken?

Wil je weten in welke winkels je de kortingsbon kan gebruiken?

Ontdek de deelnemende winkels*

Hoe krijg je snel je kortingsbon van 150 euro

 1. Vraag de kortingsbon snel en eenvoudig aan via het online aanvraagformulier of download het aanvraagformulier voor een aanvraag op papier.
 2. Voeg een attest/bewijs bij je aanvraagformulier dat aangeeft dat je recht hebt op het sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas.
  Het attest/bewijs moet recent en geldig zijn op het moment van de aanvraag van de kortingsbon.
 3. Bezorg dit alles aan Fluvius.

Vraag de kortingsbon aan

Renteloze lening?

Wist je dat het voor een kwetsbare klant mogelijk is om een renteloze lening te krijgen voor een koelkast of wasmachine? Meer informatie via je energiehuis: https://www.mijnenergiehuis.be/

(*) Ben je winkelier of handelaar en vind je jouw winkel niet terug? Of wil je niet langer op de kaart staan? Stuur dan kortingsbon [at] fluvius [dot] be (subject: Aanpassing%20winkelgegevens%20kortingsbon, ) (een e-mail met de adresgegevens van jouw winkel) en we passen dit graag voor je aan.