Beheer je installaties voor groene stroom makkelijk in Mijn Fluvius

Familie staat voor zonnepanelen

Heb je een of meerdere installaties voor groene stroom, zoals zonnepanelen of een (thuis)batterij? Dan liep je misschien al eens verloren in de verschillende toepassingen voor het beheer van je installatie. Zonnepanelen aanmelden, je groenemeterstand doorgeven, een verhuis melden … Waar doe je dat precies? We maken het je makkelijk: met onze nieuwe tool in Mijn Fluvius beheer je alles rond groene stroom op dezelfde plek – handig!

Eén adres om groene stroom te beheren: Mijn Fluvius

Groenestroominstallaties zijn er in alle vormen en maten: van de welgekende zonnepanelen tot installaties die werken op windenergie of waterkracht en verwarmingssystemen met een warmtekrachtkoppeling die zowel warmte als elektriciteit opwekken. Wie zo’n installatie heeft, kiest ook steeds vaker voor een (thuis)batterij om zijn opgewekte energie op te slaan voor later verbruik.

Heb je een of meerdere groenestroominstallaties, of wil je er binnenkort eentje aanschaffen? Vanaf nu regel je alles rond groene stroom voor installaties < 10 kVA in je Mijn Fluvius-account.

“Een grote vooruitgang”, aldus projectleider Groene Stroom Clara Alen. “Zonnepanelen aanmelden of je groenemeterstand doorgeven? Voorheen werd je, afhankelijk van je woonplaats, via onze website doorverwezen naar online toepassingen van het vroegere Eandis of Infrax. Dat was soms verwarrend en omslachtig. Daarom ontwikkelden we een nieuwe tool die alle toepassingen bundelt en bepaalde processen verder integreert en automatiseert. Zo hoef je een wijziging aan je installatie bijvoorbeeld niet meer apart via mail door te geven – dit kan vanaf nu onmiddellijk in het systeem.
 

Wat kan je allemaal met de nieuwe tool?

Als je inlogt op Mijn Fluvius, zie je in de navigatiebalk naast ‘Verbruik’, ‘Poortbeheer’ en ‘Premies’ een nieuwe tegel: ‘Groene stroom’. Klik daarop om aan de slag te gaan met je installatie(s) voor groene stroom.

Een nieuwe installatie aanmelden?

In de nieuwe tool kan je elk type groenestroominstallatie – dus meer dan enkel zonnepanelen – met een vermogen van maximum 10 kVA aanmelden. Klik rechtsboven op ‘nieuwe installatie melden’ en volg de aangewezen stappen. 

Invulvak om een nieuwe installatie aan te melden in Mijn Fluvius

Een bestaande installatie toevoegen?

Heb je je gegevens vroeger al gekoppeld? Dan hoef je niets meer te doen. Het overzicht van je installaties verschijnt meteen in Mijn Fluvius. Zie je je installatie(s) niet als je op ‘Groene stroom’ klikt? Dan kan je ze zelf koppelen: klik rechtsonder op de hulpknop (het omcirkelde vraagteken) en kies ‘Ik vind mijn installatie niet terug’. Volg de aangewezen stappen om ze zelf te koppelen.

Niet gelukt? Onze medewerkers helpen je graag verder, contacteer ons gerust via de contactpagina.
 

Hulpvenster naar de contactpagina

Wil je een bepaalde installatie beheren? Vink ze aan, klik op de knop ‘acties’ en kies wat je wilt doen:

  • je meterstand doorgeven
  • een verhuis melden
  • de gebruikers van je account beheren
  • je rekeningnummer wijzigen
  • een metervervanging melden
  • een (tijdelijke) uitdienstneming melden
  • een wijziging melden: je omvormer en/of panelen verwijderen, uitbreiden, verplaatsen of vervangen

Verandert je installatie binnenkort van eigenaar, bijvoorbeeld omdat je je woning verkoopt? Dan kan de nieuwe eigenaar rechtsboven, naast de knop ‘nieuwe installatie melden’, een eigendomsoverdracht aanvragen
 

Dankzij onze nieuwe tool in Mijn Fluvius vind je vlot en makkelijk alles wat je nodig hebt om je installaties voor groene stroom te beheren. Hulp nodig? We staan voor je klaar.

Gerelateerde artikels