Bijkomende elektriciteitsmeter voor opladen elektrische of plug-in hybride wagen

Je kan bij Fluvius een tweede elektriciteitsmeter aanvragen voor een ‘regelbare toepassing’, zoals voor het opladen van een elektrische of plug-in hybride wagen.

De voorwaarde is dat er op jouw adres al een elektriciteitsmeter hangt en dat de extra meter enkel voor opladingen wordt gebruikt. Fluvius plaatst een tweede elektriciteitsmeter, die enkel het verbruik van de opladingen registreert. Voor de plaatsing van de meter ontvang je een factuur van Fluvius.

Voor de tweede meter sluit je ook een energiecontract af. Dit hoeft niet bij dezelfde energieleverancier als je huishoudelijk verbruik te zijn. Om de verbruiken correct te kunnen doorgeven aan de juiste energieleverancier moeten we ze afzonderlijk kunnen meten. Enkel op die manier kunnen de energieleveranciers een juiste factuur opmaken.

Wil je een bijkomende elektriciteitsmeter voor het opladen van je elektrische of plug-in hybride wagen? Bel dan naar Fluvius 078 35 35 34.

Veelgestelde vragen

Moet mijn installatie herkeurd worden?

Je bestaande installatie moet niet herkeurd worden. De nieuwe installatie voor de ‘regelbare toepassing’ moet wel apart gekeurd worden. Zonder keuring, is er geen indienstname. Bekijk samen met je installateur of een verzwaring van de automaat of aansluiting nodig is.

Waar plaatst Fluvius de bijkomende meter?

De bijkomende meter komt naast de bestaande meter. De meterkasten van de bestaande en de bijkomende meter moeten tegen elkaar hangen. Is er geen plaats naast de bestaande meter, dan komen we even ter plaatse om samen met jou een oplossing te zoeken.

Kan zo’n extra meter ook bijgeplaatst worden in een appartement?

Neen, momenteel is dit technisch niet mogelijk.

Wordt mijn bestaande elektriciteitsmeter vervangen door een digitale meter?

Ja, jouw bestaande elektriciteitsmeter zal op kosten van Fluvius vervangen worden door een digitale meter.