Hoe pas ik het toegangsvermogen aan op Mijn Fluvius?

Via Mijn Fluvius bereken en bevestig je het toegangsvermogen voor jouw organisatie.

Hoe log je in op Mijn Fluvius? Er zijn 2 mogelijkheden:

Je bent zelf gemachtigd om een keuze te maken voor de EAN-code(s) van je organisatie

Wanneer je in een eenmanszaak of een kleine (familie)onderneming werkt waar de beheerder van het toegangsvermogen ook de eigenaar is, dan ben je gemachtigd om een keuze te maken voor één of meerdere  EAN-codes. Je kan dan zelf  het optimale toegangsvermogen voor je organisatie bepalen en doorgeven. Dit is voor elke klant anders. 

  • Surf naar mijn.fluvius.be/netkosten  
  • Wil je alle aansluitingen die jij beheert samen zien staan? Log dan in als particulier en voeg de EAN-code van je organisatie toe op deze account, onder de tegel ‘Netkosten’.
  • Hou je werk en privé liever gescheiden, log dan in zoals een (middel)grote onderneming (zie verder). 

Op Mijn Fluvius zie je historische maandpieken op basis waarvan je een simulatie uit kan voeren. De gegevenshistoriek gaat tot maximaal 3 jaar terug in de tijd. In Mijn Fluvius vind je ook alle regels in verband met de instelling van je toegangsvermogen
 

Je bent nog niet gemachtigd om een keuze te maken en hebt nog geen toegang tot de EAN-code(s) van je organisatie

Werk je in een (middel)grote onderneming waar je als medewerker expliciet het mandaat van functiehouder of juridische eigenaar moet krijgen om het toegangsvermogen te beheren? Dan ga je als volgt te werk.

  • Controleer op de Kruispuntbank van Ondernemingen  of jij al functiehouder bent voor jouw onderneming. Tip: zet bij het zoeken ‘Vestigingseenheid’ uit.
  • Zo ja, dan kun je rechtstreeks inloggen via ‘Ga verder als organisatie’ 
  • Zo niet, dan moet een van de andere functiehouders jou een mandaat geven via het Mijn eGov-rollenbeheer  van de federale overheid. In grote bedrijven is het toegangsbeheer wellicht uitbesteed, maar de HR-dienst of de financiële dienst kan je vertellen wie een mandaat voor jou kan aanvragen. Daarvoor heb je je rijksregisternummer en je eGov-rol nodig, nl. ‘beheerder energieportaal Mijn Fluvius om toegangsvermogen te kunnen invullen’.
  • Heb je toegang gekregen, log dan als organisatie in op mijn.fluvius.be/netkosten

Hulp nodig om je mandaat aan te vragen? Dit filmpje loodst je snel en efficiënt door de verschillende stappen.

Is het niet helemaal duidelijk hoe je mandaten toevoegt in het eGov-rollenbeheer? Onderstaand filmpje geeft meer uitleg:

Hebben we je met deze informatie niet voldoende kunnen helpen? Dan kan je contact opnemen met onze infolijn op het nummer 02 237 47 56. Zij zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9u tot 17u30.