(Ver)bouwen en BENOveren

Wat is BENOveren?

BENOveren, dat is nog beter renoveren!

Wie wil besparen en een hart heeft voor het milieu, BENOveert. Pak de verschillende onderdelen van je woning aan met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en in de meest logische volgorde. En profiteer zeker van de aantrekkelijke premies en mogelijkheden! 

Waarom BENOveren?

Je woning BENOveren, is vooruitdenken. En hoe sneller je BENOveert, hoe sneller je de vruchten plukt. De resultaten? 

 1. Een lagere energiefactuur 
 2. Meer comfort 
 3. Beter voor het milieu 
 4. Hogere vastgoedwaarde 
 5. Financiële steun van de overheid 

Vergelijk je huidige verbruik met dat van mensen met een zelfde woon- en gezinssituatie als de jouwe om na te gaan of je nu meer of net minder verbruikt. 

Profiteer van aantrekkelijke premies

BENOpremie, de individuele premies

Je krijgt een BENOvatiepremie voor dak-, muur- en vloerisolatie, hoogrendements-beglazing en voor energiebesparende toestellen als een warmtepomp, een warmtepompboiler of een zonneboiler.

BENOpass, de totaalrenovatiebonus

Vanaf drie energiebesparende investeringen binnen de vijf jaar krijg je – bovenop de gewone premies – ook een totaalrenovatiebonus. Daar hoef je zelf niets voor te doen. Wij registreren telkens je premie-aanvraag en kennen automatisch je bonus toe wanneer je daarvoor aan alle voorwaarden hebt voldaan. 

Het totaalbedrag van de bonus kan oplopen tot 4 750 euro per woning.

BURENPREMIE, samen en met behulp van een coach

Wil je een renovatie niet alleen aanpakken? Schrikt het technisch aspect van een verbouwing je af? Ben je niet thuis in de wereld van renovatiewerken? 

Dan is een collectief renovatietraject iets voor jou! Samen met minstens 9 anderen uit jouw buurt, wijk of (aanpalende) gemeente pak je een renovatie aan onder begeleiding van een professionele BENOvatiecoach. Hij geef je persoonlijk advies en neemt je heel wat technische en administratieve taken uit handen. Zo spaar jij tijd en ben je zeker van een juiste aanpak. 

Meer over de burenpremie.

Wat zijn de mogelijkheden?

Je kan op verschillende premies rekenen voor het BENOveren van je woning. Je start best met het dak (of de zolder) en de buitenmuren. Vervolgens kan je de ramen en vloeren onder handen nemen. En de kers op de taart is een verwarming met een warmteboiler en warm water met een zonneboiler of warmtepompboiler. Denk ook aan de BENOpass: als je meer dan drie energiebesparende maatregelen binnen vijf jaar treft, kan je rekenen op extra steun. 

 • Dak: Hierlangs ontsnapt de meeste warmte 
 • Buitenmuren: De tweede grootste bron van warmteverlies 
 • Ramen: Gebruik hoogrendementsbeglazing 
 • Vloeren: Met een goed geïsoleerde vloer kan de thermostaat een graadje lager 
 • Toestellen: Ook voor verwarming met een warmtepomp of warm water met een zonneboiler of warmtepompboiler kan je op premies rekenen 

Hoe beginnen met BENOveren?

 1. Een eerste stap is je te registreren en jouw verbruik te vergelijken met andere woningen in jouw buurt. Dat geeft je meteen een goede indicatie voor de nood aan BENOveren.
  Vergelijk je verbruik met woningen in de buurt
   
 2. Win advies in bij één of meerdere professionals. Of maak het jezelf nog makkelijker en schrijf je in voor een Energiefitsessie waar we je door de verschillende mogelijkheden en stappen begeleiden om je BENOvatie optimaal aan te pakken.
  Schrijf je in voor een Energiefitsessie
   
 3. Stippel een stappenplan uit: waar wil je mee beginnen? Is het haalbaar om drie investeringen binnen vijf jaar te realiseren en zo te genieten van de extra voordelen van de BENOpass? Of is het project zo groot dat je graag ondersteuning wil van de BENOvatiecoach via de Burenpremie?
   
 4. Merk je tijdens je BENOvatie dat je huidige aansluitingen en/of meters niet meer voldoen? Misschien heb je zelfs nieuwe of extra aansluitingen of meters nodig? Geen probleem! Aanpassingen kan je bij ons makkelijk aanvragen! 
  Pas je bestaande aansluitingen aan
  Vraag een nieuwe of extra aansluiting aan