Wanneer krijg ik een digitale meter?

Fluvius vervangt bij alle Vlaamse gezinnen de klassieke meter door een digitale meter. We werken straat per straat, wijk per wijk, gemeente per gemeente. Tegen 2024 heeft 80% van de huishoudens een digitale meter, tegen juli 2029 zal dat 100% zijn.

Wanneer we in jouw gemeente langskomen kan je opzoeken via onze planningschecker. Je geeft de EAN-code van je elektriciteitsmeter in om te weten wanneer we bij jou je digitale meter komen plaatsen. Die EAN-code vind je terug op je elektriciteitsfactuur.
Heb je ook een aardgasmeter? Die vervangen we samen met je elektriciteitsmeter.

Wanneer komen we jouw meter vervangen?

Ontving je een brief met een concrete afspraak voor de plaatsing van je digitale meter, maar komt de datum je niet uit? Of je kreeg een kaartje in de bus met de vraag een afspraak te maken, maar je hebt dit nog niet gedaan? Maak snel een (nieuwe) afspraak.

We plaatsen ook een digitale meter, bv.

  • bij klanten die (ver)bouwen en daarom nieuwe meters voor elektriciteit en/of aardgas aanvragen.
  • bij klanten die zonnepanelen plaatsen vanaf 2021.
  • bij klanten die hun bestaande PV-installatie uitbreiden of een bijkomende installatie plaatsen op dezelfde aansluiting. En dit wanneer de uitbreiding werd gekeurd na 1 oktober 2021.
  • bij klanten die nog een klassieke budgetmeter hebben
  • wanneer er technisch geen andere oplossing is, bv. n.a.v. werken in de straat, als de meter defect is ...
  • bij klanten waarbij de zonnepanelen bijna 15 jaar in gebruik zijn. We zijn verplicht voordat je installatie 15 jaar in dienst is, een digitale meter bij jou te installeren.
    Let op: Mocht je meerdere zonnepaneleninstallaties hebben, dan houden we altijd rekening met de leeftijd van de oudste installatie.

Is jouw gemeente nog niet aan de beurt, maar wil je toch zo snel mogelijk een digitale meter? Dat kan, dan komen we speciaal bij je langs. De plaatsing is gratis.

Vraag je digitale meter aan