Wie is Fluvius

Aangenaam kennismaken

Fluvius is als netbedrijf actief in alle Vlaamse gemeenten. Dat zijn er 308.  

Met onze 5.330 medewerkers bieden we toekomstgerichte netwerkoplossingen voor elektriciteit, aardgas, warmte, openbare verlichting, telecom en riolering. Bovendien ondersteunen we de lokale besturen, hun inwoners en de Vlaamse overheid bij de realisatie van de klimaatdoelstellingen, in de strijd tegen energiearmoede en met het onafhankelijk beheer van energiedata.  

Fluvius beheert een brede waaier aan nutsvoorzieningen (‘multi-utility’).  We zijn ervan overtuigd dat dit schaalvoordelen oplevert en comfort biedt aan al onze klanten, opdrachtgevers en partners. 

Tot bij u

Door haar brede dienstverlening heeft Fluvius alle troeven in handen om haar ambitie waar te maken: we brengen mensen en gemeenschappen samen, als bruggenbouwer in een maatschappij die snel vooruitgaat. We staan open voor hun noden, we leren van iedereen en zoeken naar antwoorden en oplossingen.  

Zo komen we ‘tot bij u’. Vandaag en morgen.  

Voortbouwen op onze sterktes

Fluvius ontstond op 1 juli 2018. Ons bedrijf werd geboren uit de fusie van Eandis en Infrax. Deze twee Vlaamse werkmaatschappijen waren elk actief in een deel van Vlaanderen. Fluvius bundelt de unieke sterktes van Eandis en Infrax tot iets nieuws. Iets wat geen van beide partijen alleen zou kunnen waarmaken. Met deze samenwerking gaan we voor een betere dienstverlening aan al onze klanten, tegen een lagere prijs.  

Als klant verandert er (nog) niets voor jou
Fluvius bestaat voorlopig alleen juridisch. De merken Eandis en Infrax blijven nog even bestaan. Voor de volledige dienstverlening van Eandis en Infrax kun je nog altijd terecht bij een van deze twee bedrijven. Dat gaat het snelst via de bestaande websites, www.eandis.be of www.infrax.be.  
Vanaf begin 2019 zal Fluvius echt zichtbaar worden als bedrijf. Eandis en Infrax verdwijnen. Fluvius helpt je dan verder met eengemaakte communicatiekanalen en diensten. Het Fluvius-logo zal dan ook in het straatbeeld verschijnen. Als klant hoef je niets te doen. 

Dit is Fluvius

Kerncijfers