Premie thuisbatterij

De Vlaamse overheid biedt sinds 1 augustus 2019 een batterijpremie aan voor gezinnen met een digitale elektriciteitsmeter. De premie zelf vraag je aan bij het Vlaams Energie- en Klimaat Agentschap. Je hebt daarvoor wel een attest van Fluvius nodig. Om dit attest te krijgen, moet je voldoen aan deze voorwaarden:

 1. Je hebt je zonnepanelen/lokale productie-installatie aangemeld bij Fluvius en je hebt je installatienummer (G- of PVZ-nummer) bij de hand.
  Heb je recent je aanmelding uitgevoerd, maar je hebt je installatienummer nog niet ontvangen? Contacteer Fluvius zodat we jou dit kunnen bezorgen.

 2. Je hebt je thuisbatterij aangemeld bij Fluvius.
  Nog niet aangemeld? Meld nu je thuisbatterij aan bij Fluvius.

 3. Je hebt een digitale meter.
  Heb je nog geen digitale meter, maar wil je toch al een batterij? Dan wordt de plaatsing van je digitale meters terugbetaald via een verhoging van de premie voor thuisbatterijen. Bewaar ook zeker de goedgekeurde offerte van de plaatsing van je digitale meter.
  Vraag nu je digitale meter aan.

Heb je aan deze voorwaarden voldaan? Vraag dan je attest bij Fluvius aan en voeg het bij de premieaanvraag bij het Vlaamse Energie- en Klimaatagentschap.

Meer info over de premievoorwaarden vind je op https://www.energiesparen.be/thuisbatterij.