In dit dossier

De budgetmeter

Er zijn momenteel valse e-mails (phishing-mails) uit naam van Fluvius in omloop. Lees er hier meer over.

De budgetmeter

De budgetmeter is een steuntje in de rug voor mensen die het financieel moeilijk hebben en hun energiefactuur niet kunnen betalen. Dankzij de budgetmeter kan je nog steeds genieten van elektriciteit en/of aardgas.

Een financieel moeilijke periode? Het kan de beste overkomen. Als je daardoor problemen krijgt met het betalen van je energiefactuur bij de energieleverancier, schiet Fluvius je ter hulp met de budgetmeter.

Een budgetmeter is bedoeld voor mensen die het financieel moeilijk hebben en er niet meer in slagen hun elektriciteits- en/of aardgasfactuur bij de commerciƫle leverancier te betalen. De budgetmeter zorgt ervoor dat je nog steeds over aardgas en elektriciteit kan beschikken.

Je budgetmeter(s) opladen

Een budgetmeter werkt met een budgetmeterkaart waarop je geld kan opladen. Dat geld kan je vervolgens van de kaart opladen naar je budgetmeter zelf. Via de links hieronder kan je lezen hoe je de kaart oplaadt en vervolgens je budgetmeter aardgas en/of elektriciteit.

Hoe lees je de meterstanden af?

Budgetmeter elektriciteit

De meterstanden kan je aflezen via het elektronische scherm.

Budgetmeter aardgas

De meterstand van de budgetmeter aardgas kun je lezen door enkele malen op de grijze knop te drukken. Via onderstaande link verneem je hoe dat precies werkt en vertellen we je meteen meer over openingsprocedure van de budgetmeter.

Storing op je budgetmeter?

Ondervind je problemen met de werking van je budgetmeter? Dan is er veel kans dat het krediet op is. Hoe je kan opladen, lees je hier.

Alles opgeladen en toch geen spanning op je budgetmeter? Dan neem je best contact op met onze storingsdienst op het nummer 078 35 35 00 (zonaal tarief) om te achterhalen waar de storing vandaan komt.