Budgetmeter aardgas aflezen

De meterstand van de budgetmeter aardgas kun je lezen door enkele malen op de grijze knop te drukken. 

Met de grijze knop

Via de grijze knop op de budgetmeter zie je heel wat tekens: nummers in vakjes, de waarde in het midden en symbolen.

Met de grijze knop

Wat betekenen de symbolen:

Wat betekenen de symbolen budgetmeter aardgas

Zonder kaart in je meter

De grijze knop vertelt je alles. De volgende gegevens kan je opvragen door op de grijze knop te drukken:

Budgetmeter aardgas zonder kaart

Met de kaart in je meter

Een aantal gegevens kan je pas lezen als je kaart in de meter zit – een manier om je privacy te beschermen. Stop de kaart in de budgetmeter, druk op de blauwe knop en ontdek volgende informatie:

Budgetmeter aardgas met kaart in de meter

Gebruik je het noodkrediet?

Dan kun je via de grijze knop zien welk bedrag je minstens moet opladen om weer het volledige noodkrediet te hebben. Druk op de grijze knop tot je links code [10] ziet.

Budgetmeter aardgas noodkrediet

Waarvoor gebruik je de blauwe knop?

Met de blauwe knop zet Fluvius je budgetmeter aan. Als je de meter op tijd laadt, hoef je de blauwe knop nooit zelf te gebruiken. In nood komt hij van pas.

Heb je minder dan 5 euro op de meter?

Dan zie je een driehoek knipperen [1] . Ofwel laad je je meter op, ofwel kun je door een druk op de blauwe knop je noodkrediet starten [2]. Het bedrag van het noodkrediet komt bij het bedrag dat nog op je meter stond. Zo valt je budgetmeter niet uit. Het bedrag naast de code is het bedrag dat je minstens moet opladen om terug over het noodkrediet te beschikken.

Budgetmeter aardgas blauwe knop

Staat je meter op nul?

Dan heb je geen aardgas meer. Je kunt nog het noodkrediet starten door op de blauwe knop te drukken. Daarna moet je wel de meter opnieuw aanzetten.
Dat is lastig. Laad dus op tijd op. Het scherm toont het bedrag van het noodkrediet dat je nog hebt [3]. De driehoek blijft branden. Steek je kaart in de meter [4]. Wacht tot de code verandert in een ander cijfer.
Ga naar je oplaadpunt

Is ook het noodkrediet op?

Dan sluit de meter. Het symbool van een kaart voor de budgetmeter verschijnt op het scherm [5]. Je hebt geen aardgas meer. Je moet nu de kaart voldoende opladen, in de meter steken, en daarna de meter opnieuw aanzetten. Je betaalt ook het gebruikte noodkrediet terug.
Budgetmeter aardgas op nul