Er zijn momenteel valse e-mails (phishing-mails) uit naam van Fluvius in omloop. Lees er hier meer over.

Energieleverancier AECO/Energie 2030 kan geen aardgas meer leveren vanaf 18 maart 2022

Ben je klant voor aardgas bij AECO/Energie 2030? Dan wordt Fluvius vanaf 18 maart 2022 tijdelijk jouw noodleverancier, voor huishoudelijke klanten maximaal 1 jaar en voor professionele klanten maximaal 60 dagen. Je valt dus niet zonder aardgas. We brengen je hierover nog persoonlijk op de hoogte via brief of e-mail.

Welk tarief wordt er aangerekend bij Fluvius?

Voor aardgas rekenen we een tarief aan dat minder interessant is dan de meeste tarieven op de commerciële markt. Dit komt omdat wij als noodleverancier van de ene op de andere dag het aardgas ook aan een hogere prijs moeten aankopen. De exacte prijs die je betaalt hangt af van verschillende factoren zoals waar je woont. Meer details over het tarief vind je op www.fluvius.be/tarieven-noodleverancier.

Om de totaalprijs te kennen die je zal betalen bij Fluvius als noodleverancier, geef je jouw gegevens in via vtest.vreg.be. Je krijgt dan een overzicht van alle tarieven. Let op: er worden 2 tarieven van Fluvius vermeld. Voor jou is het tarief ‘Fluvius noodleverancier’ van toepassing totdat je een nieuw energiecontract afsluit en dit staat meer onderaan in het overzicht van de tarieven.

Wat moet je nu doen?

  • Sluit zo snel mogelijk een nieuw energiecontract af met de energieleverancier die bij je past. Via vtest.vreg.be kun je makkelijk contracten en prijzen vergelijken. Vermeld bij je nieuwe energieleverancier dat je klant was bij AECO/Energie 2030 en het nieuwe energiecontract zo snel mogelijk wil laten starten.
  • Sluit je vóór 18 april 2022 een nieuw contract af en gaat je nieuwe energieleverancier akkoord met de startdatum van 19/03/2022? Dan ontvang je geen factuur van Fluvius, maar meteen van je nieuwe energieleverancier.
  • Had je al voor 18/03/2022 een nieuw energiecontract afgesloten dat pas ingaat na 18/03/2022? Dan neem je best contact op met je nieuwe energieleverancier om het nieuwe energiecontract al te laten ingaan vanaf 19/03/2022.
  • Heb je ondertussen na 18/03/2022 een nieuw energiecontract afgesloten? Dan hoef je niets meer te ondernemen.

Veelgestelde vragen

Dan kan je terecht bij de veelgestelde vragen bij VREG of neem contact met ons op.

Meer weten over Fluvius als noodleverancier?
Neem zeker eens een kijkje op onze blog.