Werfaansluiting elektriciteit met definitieve aansluiting

Je wil een woning of een industrieel pand bouwen en hebt hiervoor een aansluiting elektriciteit nodig. Een werfaansluiting bestaat uit een aansluitkabel en een werfkast. De aansluitkabel van je werfkast zal ook dienen als aansluitkabel voor je definitieve elektriciteitsaansluiting.

Zodra het gebouw wind- en waterdicht is, kan je de werfkast vervangen door de definitieve meterkast.

Samen met je werfaansluiting elektriciteit en je definitieve aansluiting elektriciteit kan je, indien het gebouw aansluitbaar is op het aardgas-, riolerings- en teledistributienet van Fluvius, je definitieve aansluiting voor aardgas, riolering en teledistributie aanvragen.

Wat is een standaardaansluiting elektriciteit?

Een standaardaansluiting elektriciteit is voldoende voor al het hedendaagse comfort van een doorsnee gezin. Een standaardaansluiting is een monofasige aansluiting van 40 A (ampère) of 9,2 kVA (kilovoltampère). Onze digitale meter heeft altijd 2 actieve telwerken: 1 voor dagtarief en 1 voor nachttarief. Je kan hier ook aansluitingen aanvragen die niet standaard zijn.

Stappenplan, offerte en afspraak

Als je een aanvraag doet, krijg je een offerte en een persoonlijk stappenplan waarin duidelijk wordt uitgelegd wat jij als klant moet doen. Zodra je de offerte goedkeurt, kan je een afspraak maken om de werfaansluiting en de definitieve aansluiting(en) te plaatsen.

Kostprijs

Je kan een prijssimulatie doen tijdens je aanvraag. Als je je aanvraag helemaal afwerkt, krijg je een offerte.

Als het vermogen van je werfaansluiting en je definitieve elektriciteitsaansluiting gelijk is, betaal je de kosten voor de werfaansluiting en de definitieve aansluiting, maar worden er geen extra kosten aangerekend.

Wat moet je zeker weten voor je start met je aanvraag?

Zorg ervoor dat je de volgende info bij de hand hebt. Dit maakt het makkelijker om het aanvraagformulier in één keer in te vullen:

  • je officiële huis- en busnummers of je kadastergegevens
  • het gewenste vermogen van je werfaansluiting elektriciteit
  • het gebruik van een bouwkraan en of je meer of minder dan 25 kVA nodig hebt
  • de plek waar de werfaansluiting komt: bij het indringingspunt aan het gebouw of op de definitieve plaats
  • het gewenste vermogen van je definitieve elektriciteits- en/of aardgasaansluiting
  • afstand A, B en C zoals op de onderstaande tekening. Je kan dit nameten op je bouwplan.

Vraag je ook voor een andere nutsvoorziening een aansluiting aan, kijk dan bij die nutsvoorziening na wat je nodig hebt voor om het aanvraagformulier in te vullen.

Moet je toch nog iets opzoeken? Geen probleem, je kan altijd je aanvraag tijdelijk opslaan en op een later tijdstip de aanvraag verder invullen.

Tijdens de aanvraag verwerken we je gegevens automatisch tussen elke stap. Dit kan soms iets langer duren. Bedankt voor je begrip.

Meterlocatie afstanden A B C