Extra elektriciteitsmeter plaatsen

Bijkomende wooneenheid

Heb je een afzonderlijke, bijkomende woongelegenheid in je woning met een apart huisnummer?
Dan kan je hier een extra elektriciteits- en/of aardgasmeter aanvragen.

Professionele ruimte

Oefen je een zelfstandig beroep uit in je woning? Dan kan je een extra elektriciteits- en/of aardgasmeter laten plaatsen. Dit kan alleen als je deze ruimte niet apart kan verhuren of verkopen.

Nieuwe aansluitkabel of -leiding

De extra meter komt naast de bestaande meter en wordt aangesloten op de bestaande aansluitkabel voor elektriciteit en/of aansluitleiding voor aardgas. Als het niet mogelijk is om de extra meter aan te sluiten op de bestaande kabel of leiding, heb je ook een nieuwe aansluitkabel en/of een nieuwe aansluitleiding nodig.

Wijzigingen aan de bestaande meter

Als je een extra meter aanvraagt, kan je tegelijk ook wijzigingen aan je bestaande elektriciteits- en/of aardgasmeter aanvragen.

Stappenplan, offerte en afspraak

Als je een aanvraag doet, krijg je een offerte en een persoonlijk stappenplan waarin duidelijk wordt uitgelegd wat jij als klant moet doen. Zodra je de offerte goedkeurt, kan je een afspraak maken om de meter te plaatsen en eventueel wijzigingen aan je bestaande meter aan te brengen.

Kostprijs

Je kan een prijssimulatie doen tijdens je aanvraag. Als je je aanvraag helemaal afwerkt, krijg je een offerte.

Wat moet je zeker weten voor je start met je aanvraag?

Zorg ervoor dat je de volgende info bij de hand hebt. Dit maakt het makkelijker om het aanvraagformulier in één keer in te vullen:

  • je officiële huis- en busnummers of je kadastergegevens
  • het gewenste vermogen van je elektriciteits- en/of aardgasaansluiting

Moet je toch nog iets opzoeken? Geen probleem, je kan altijd je aanvraag tijdelijk opslaan en op een later tijdstip de aanvraag verder invullen.

Tijdens de aanvraag verwerken we je gegevens automatisch tussen elke stap. Dit kan soms iets langer duren. Bedankt voor je begrip.