Definitieve aansluiting elektriciteit

Is het gebouw wind- en waterdicht? Dan kan je je definitieve aansluiting voor elektriciteit aanvragen.

Samen met je definitieve aansluiting elektriciteit kan je, indien het gebouw aansluitbaar is op het aardgas-, riolerings- en teledistributienet van Fluvius, je definitieve aansluiting voor aardgas, riolering en teledistributie aanvragen.

Wat is een standaardaansluiting elektriciteit?

Een standaardaansluiting elektriciteit is voldoende voor al het hedendaagse comfort van een doorsnee gezin. Een standaardaansluiting is een monofasige aansluiting van 40 A (ampère) of 9,2 kVA (kilovoltampère). Onze digitale meter heeft altijd 2 actieve telwerken: 1 voor dagtarief en 1 voor nachttarief. Je kan hier ook aansluitingen aanvragen die niet standaard zijn.

Stappenplan, offerte en afspraak

Als je een aanvraag doet, krijg je een offerte en een persoonlijk stappenplan waarin duidelijk wordt uitgelegd wat jij als klant moet doen. Zodra je een offerte goedkeurt, kan je een afspraak maken om de definitieve aansluiting(en) te plaatsen.

Kostprijs

Je kan een prijssimulatie doen tijdens je aanvraag. Als je je aanvraag helemaal afwerkt, krijg je een offerte.

Wat moet je zeker weten voor je start met je aanvraag?

Zorg ervoor dat je de volgende info bij de hand hebt. Dit maakt het makkelijker om het aanvraagformulier in één keer in te vullen:

  • je officiële huis- en busnummers of je kadastergegevens
  • het gewenste vermogen van je definitieve elektriciteits- en/of aardgasaansluiting
  • afstand A, B en C zoals op de onderstaande tekening. Je kan dit nameten op je bouwplan.

Vraag je ook voor een andere nutsvoorziening een aansluiting aan, kijk dan bij die nutsvoorziening na wat je nodig hebt voor om het aanvraagformulier in te vullen.

Moet je toch nog iets opzoeken? Geen probleem, je kan altijd je aanvraag tijdelijk opslaan en op een later tijdstip de aanvraag verder invullen.

Tijdens de aanvraag verwerken we je gegevens automatisch tussen elke stap. Dit kan soms iets langer duren. Bedankt voor je begrip.

Meterlocatie afstanden A B C