Premie thuisbatterij

De Vlaamse overheid biedt sinds 1 augustus 2019 een batterijpremie (premie thuisbatterij) aan voor gezinnen met een digitale elektriciteitsmeter. De premie zelf vraag je aan bij het Vlaams Energie- en Klimaat Agentschap. Om de premie aan te vragen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  1. Je hebt je thuisbatterij aangemeld bij Fluvius.
    Nog niet aangemeld? Meld nu je thuisbatterij aan bij Fluvius.
  2. Je hebt je zonnepanelen/lokale productie-installatie aangemeld bij Fluvius en je hebt je installatienummer (G- of PVZ-nummer) bij de hand.
    Heb je recent je aanmelding uitgevoerd, maar je hebt je installatienummer nog niet ontvangen? Contacteer Fluvius zodat we jou dit kunnen bezorgen.
  3. Je hebt een digitale meter.
    Heb je nog geen digitale meter, maar wil je toch al een batterij? Dan kan je de digitale meter vervroegd aanvragen. De plaatsing van de digitale meter is gratis. Vraag nu je digitale meter aan.

Om je premieaanvraag uit te voeren zal je installateur een ‘verklaring op eer’ moeten invullen die aangeeft dat je aan deze voorwaarden voldoet. Deze verklaring op eer kan je op de website van Vlaanderen terugvinden.

Heb je aan deze voorwaarden voldaan? Dan kan je je premie aanvragen bij het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap. Ga naar: https://www.vlaanderen.be/zonnepanelen/thuisbatterij.

Meer info over de premievoorwaarden vind je op https://www.vlaanderen.be/zonnepanelen/thuisbatterij.