Welkom bij Fluvius

Fijn dat je langskomt op de website van Fluvius. Die is gloednieuw, net als ons bedrijf.

Je kende ons waarschijnlijk al, maar dan onder de naam Eandis of Infrax. Die twee bedrijven zorgden elk in een deel van Vlaanderen voor de distributie van gas en elektriciteit. Eandis en Infrax gaan nu samen, onder de naam Fluvius.

Voortaan bouwen we aan één betrouwbaar distributienet, voor een vlot verkeer van jouw energie.

Hoe dat werkt? Jouw energieleverancier verkoopt aan jou elektriciteit en/of aardgas. Elia (hoogspanning) en Fluxys (hogedruk) vervoeren die energie over hun netten. Dan is het aan ons: we brengen elektriciteit en aardgas via ons eigen net tot bij je thuis, op het werk, de sportclub of je favoriete restaurant.

We doen nog meer

Daarnaast kan je bij Fluvius terecht…

 • om je meterstanden te laten opnemen
  Onze meteropnemer komt elke twee jaar langs. Het andere jaar geef je zelf je meterstanden door. Wij verzamelen en controleren alle info en bezorgen die aan de juiste partij. Zo ben je zeker dat je een correcte factuur krijgt van je energieleverancier.
 • bij een stroomonderbreking
  Een probleem op het distributienet? Wij houden je op de hoogte en zorgen er voor dat je zo snel mogelijk weer elektriciteit hebt.
 • als je een gasgeur ruikt
  We komen onmiddellijk langs om het probleem bij je thuis te verhelpen. Deze oproepen zijn prioritair voor ons, want jouw veiligheid is cruciaal.
 • als je een kapotte straatlamp wilt melden
  Ook onze straatverlichting zorgt voor comfort en veiligheid. Kapotte lamp gezien? Jij laat ons iets weten, onze ploegen zorgen bij een eerstvolgende passage in de buurt voor de herstelling.

In sommige gemeentes kun je Fluvius ook contacteren als er een probleem is met de riolering, of als je een kabelaansluiting wilt.

Onze collega's bij Fluvius

Wat verandert er voor jou?

Wees gerust, bijna helemaal niets. Je hoeft zelf sowieso niets te doen.

Op deze website (www.fluvius.be) krijg je automatisch alle juiste info en hulp. Voor specifieke gevallen geef je eerst je postcode in, zodat we je de juiste ondersteuning kunnen geven.

Als je de oude telefoonnummers van Eandis of Infrax belt, kom je automatisch bij Fluvius terecht. Vragen? Je kunt ons rechtstreeks bereiken via 078 35 35 34.

We hebben specifieke telefoonnummers voor dringende oproepen:

 • Gasgeur: 0800 65 0 65
 • Onderbreking en defecten: 078 35 35 00

 

Voor een discreet overleg of meer ingewikkelde vragen kun je terecht in een klantenkantoor.

Nuttige contacten

Voortaan zijn het medewerkers in Fluvius-uniform en -voertuigen die bij jou in de straat werken aan de nutsleidingen uitvoeren, of meterstanden opnemen. Twijfel je of je een echte Fluviusser voor je hebt? Vraag hem of haar om zijn/haar Fluvius-badge te tonen. Al onze medewerkers hebben er een.

Badge Fluvius medewerker

Waarom deze fusie

Fluvius zorgt eerst en vooral voor een vlotte service. We beheren een brede waaier aan nutsvoorzieningen. Zo heb jij één enkel aanspreekpunt voor veel vragen. Makkelijk, toch?

Wat meer is: door zo veel mogelijk opdrachten te bundelen, beperken we de kostprijs. Zodra onze integratie helemaal klaar is (2022), zal Fluvius jaarlijks 110 miljoen euro besparen. Resultaat? Een gemiddeld gezin betaalt jaarlijks 36 euro minder om het distributienet te gebruiken.

We komen ‘Tot bij u’. Welkom!

Fluvius is actief in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten. We zijn er voor iedereen in Vlaanderen, met 5 300 medewerkers.

We leren al onze klanten graag kennen. Tijdens onze Tot-bij-u-Tour komen we ook bij jou in de buurt langs om onszelf meer in detail aan je voor te stellen. We slaan letterlijk en figuurlijk onze tent op, op een zestigtal locaties in Vlaanderen. Bij een kopje koffie of iets fris vertellen we graag over onze activiteiten en diensten.

Ontdek hoe je een aansluiting aanvraagt, welke premies je via ons kunt krijgen, of welke fijne jobs we je bieden. Je kunt ook zelf aan de slag met onze virtual reality-ervaring of leuke foto’s maken op onze fotostrip.

Wij kijken er naar uit om je te ontmoeten.

Tot bij u!

Tot-bij-u-Tour

Waar mag je ons verwachten (voorlopige lijst)

Locatie datum uren adres
Leuven zaterdag 14 december 2019 11u tot 23u Centrum - Kerstmarkt

Kom je ook langs op onze Tour?

Vul hieronder jouw gegevens in dan houden wij je verder op de hoogte.

Meer informatie over de manier waarop Fluvius jouw persoonsgegevens verwerkt kan je lezen in onze Privacyverklaring. We geven jouw gegevens niet door aan derden, en houden deze enkel bij tot je je uitschrijft. Je kan je trouwens altijd afmelden op de nieuwsbrieven via de link ‘Afmelden’ onderaan elke e-mail van Fluvius.